Feriecenter til over en milliard kroner stort skridt nærmere

De 630 millioner statskroner til oprydning af generationsforureningerne sætter skub i de storstilede planer om feriecenter til over en milllard kroner ved Himmark Strand på Nordals.

Søndagens udmelding om en finanslov med 630 millioner kroner til oprydning af generationsforureninger i Danmark - som den, der findes på Himmark Strand på Nordals - sætter nu skub i planerne om et vandland, 500 feriehuse, campingpladser og hoteller. Et projekt, der løber op i en samlet pris på over en milliard kroner.

- Det betyder, at vi kan komme i gang med oprydningen her på Himmark Strand. Danfoss har jo gjort et godt forarbejde, så vi er parate til at komme videre her. Her har vi besluttet, at forureningen skal graves væk eller måske suges væk med sandsugere. Det er ikke helt på plads endnu, hvilken løsning, vi vælger. Men forarbejdet er gjort, fortæller Jørgen Lehmann Petersen, formand for Miljøudvalget i Region Syddanmark (S).

Formanden for Miljøudvalget i Region Syddanmark havde en rigtig god dag på Himmark Strand med udsigten til oprensning af generationsforureningen på stedet.
Formanden for Miljøudvalget i Region Syddanmark havde en rigtig god dag på Himmark Strand med udsigten til oprensning af generationsforureningen på stedet.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Formanden for regionens Miljøudvalg er tydeligt tilfreds med, at arbejdet med at fjerne generationsforureningerne nu kan komme i gang. Og det samme er partikammerat og borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen.

- Vi satser jo meget stort på det her ferieresort, som skal etableres hernede. Og generationsforurening og ferieresort er to ting, der ikke passer særlig godt sammen. Derfor har det været vigtigt for os at sætte pres på for at få det her problem løst, siger Sønderborg-borgmester Erik Lauritzen (S).

Ifølge miljøudvalgsformand Jørgen Lehmann Petersen er tidsplanen allerede på plads. Det betyder, at stranden på Nordals vil være renset for forurening om tre år.

- Her på Himmark Strand handler det jo både om forurening, men jo lige så meget om beskæftigelsen. Der kommer et feriecenter her, og det betyder selvfølgelig noget for de turister, der skal komme her, hvis de bliver mødt af skilte med badeforbud, fiskeforbud og opholdsforbud, siger Jørgen Lehmann Petersen (S).

Generationsforureningen på Himmark Strand, Nordals