Sønderborg er kåret som regionens bedste by for studerende

Høj faglighed, fremtidige karrieremuligheder og billige studieboliger fører Sønderborg til top på listen over bedste studiebyer.

Morten Bøjskov Rothmann er studerende på Syddansk Universitet og bor på fjerde år i Sønderborg. 

Her danner en toværelses lejlighed på 65 kvadratmeter rammen om hans studieliv - og huslejen kan betales på en SU.

- Noget af det, der er vigtigt for mig, er, at jeg ikke vil have studielån. Det har jeg kunnet undgå, ved at jeg har valgt at bo i Sønderborg, fortæller Morten Bøjskov Rothmann, der ud over de faste udgifter også gerne vil have råd til at tage med vennerne i byen og besøge familien i weekenderne.

Morten Bøjskov Rothmann synes, at Sønderborg Kommune gør mange gode ting for sine studerende.
Morten Bøjskov Rothmann synes, at Sønderborg Kommune gør mange gode ting for sine studerende.
Foto: Tue Wettergreen-Paltorp, TV SYD

Netop prisen på studieboliger er ét af kriterierne i den landsdækkende undersøgelse af studiebyer foretaget af studentum.dk, hvor i alt 20 byer er med.

På listen over bedste studiebyer placerer Sønderborg sig i top, men det er især på kriteriet om billige studieboliger, at Sønderborg gør det særligt godt. Her er byen ikke kun bedst i regionen, men i hele landet.

Flere fordele som studerende

Men det er ikke kun billigt for studerende at slå sig ned i Sønderborg. Som noget særligt har kommunen en tag-over-hovedet-garanti for studerende.

- Når man bliver optaget på en uddannelse i Sønderborg, så forpligter vi os til at finde en bolig til den studerende, inden kalenderåret er omme, fortæller Niels Møller, der er kollegiechef ved Kollegiernes Kontor i Sønderborg.

Kommer man som studerende langvejs fra, træder boliggarantien hurtigere i kraft. Det betyder, at de studerende, der bor længere end 40 kilometer væk fra Sønderborg, har førsteprioritet.