TV der bevæger dig

Haveforening har fået nok af oversvømmelser

Ved Sønderborg har en haveforening været plaget af oversvømmelser. Nu bygger de med kommunens hjælp et dige.

Leif Andersen er én af de kolonihaveejere, som har måttet trækkes med oversvømmelser i flere år. Foto: Jørgen Guldberg

Sådan så det ud, da Leif Andersens kolonihavehus var oversvømmet. Foto: Leif Andersen

Sådan så det ud, da Leif Andersens kolonihavehus var oversvømmet. Foto: Leif Andersen

1 af 3

I Haveforeningen Store Skovly i Katrinelund ved Sønderborg har man de seneste to år været voldsomt plaget af oversvømmelser i juledagene. Der er simpelthen kommet mere regn end området kunne klare. Særligt sidste år var det galt.

- Det var næsten ligesom at stå i en flod, sådan som vandet strømmede ind. Og det trak ind i huset. I den første del af huset havde vi cirka 10 centimeter vand i, og det havde vi også i den bagerste del af huset. Det så forfærdeligt ud, siger Leif Andersen, der har et kolonihavehus i området, til TV SYD.

Men nu har beboerne fået nok af vand og ødelagte huse – og det har kommunen også. For hver gang, der er oversvømmelse, så er det Sønderborg Kommune, der skal pumpe vand væk og rydde op efter skaderne.

00:21

Hør Leif Andersen fortælle, hvordan diget skal hjælpe mod oversvømmelser.

Luk video

Derfor har Sønderborg Kommune sat sig for at undgå oversvømmelserne fremover. Kommunen selv har lavet alverdens beregninger, og er nået frem til, at man skal gøre et allerede eksisterende dige større for at afhjælpe oversvømmelserne.

- Jeg tror faktisk, at det hjælper med det dige. Jeg tror slet ikke vi får de vandmængder ind i den kommende tid. Det håber jeg i hvert fald ikke, siger Leif Andersen til TV SYD.

Det er Haveforeningen Store Skovly selv, der skal udbygge diget. I dag leverede kommunen så en stor mængde jord. Og så var det ellers bare om at trække i arbejdstøjet, finde skovlen frem og forberede sig på at få jord under neglene.

Mest sete på tvsyd.dk