Kæmpelykke i Tandslet Kirke: Uerstatteligt altersølv er blevet fundet

Tandslet Kirke fik stjålet en masse altersølv. Så udlovede de en dusør på 5.000 kr. Nu har det vigtigste og sjældneste klenodie fundet vejen tilbage til kirken.

-Jeg er så glad, så glad. Jeg kan slet ikke beskrive det!

Menighedsrådsformand Kirsten Aabo Jørgensen fra Tandslet Kirke kan ikke få armene ned. Den stjålne alterkalk er i dag blevet afleveret på præstegården i Tandslet.

For lidt over en uge siden fik Tandslet Kirke stjålet et pengeskab med altersølv. I det pengeskab var en kalk, der er uerstattelig. Kirken var utroligt ked af det og valgte at udlove en dusør på 5.000 kroner, hvis den stjålne alterkalk kom tilbage. Det er så sket nu.

quote

Jeg har været så ked af det, men det er dejligt, at der er ærlige mennesker tilbage

Kirsten Aabo Jørgensen, Menighedsrådformand 

- En ung mand med en metaldetektor har fundet den ved Mommark Strand i fredags. Han vidste ikke, hvad det var, men valgte at tage det med hjem, siger Kirsten Aabo Jørgensen.

Da han kom hjem og viste sin far, hvad han havde fundet, gik det hurtigt op for faren, at der var tale om alterkalken.

- De gik på Facebook, og der gik det op for dem, at det var altersølv. Nu er det afleveret til os, og vi er så lykkelige. Det er simpelthen fantastisk. Jeg har været så ked af det, men det er dejligt, at der er ærlige mennesker tilbage, siger Kirsten Aabo Jørgensen.

Menighedsrådsformanden fortæller samtidig, at manden har fået sine 5.000 kroner og er glad og stolt over at have hjulpet kirken. 

Kirken savner stadig et oblatfad og 49 alterbægere, der også blev taget under tyveriet.