TV der bevæger dig

Kæmper for Statsadvokaturen

Regeringen og Enhedslisten har besluttet at lukke Statsadvokaturen i Sønderborg. Den beslutning vil både et lokalt folketingsmedlem og Sønderborgs borgmester kæmpe imod.

Statsadvokaturen lukker i Sønderborg, hvis det står til den nye regering.

Lukning af Statsadvokaturen vil betyde, at 20-25 jobs for højtuddannede forsvinder fra byen. Venstre-politikeren Ellen Trane Nørby, som er valgt i Sønderborg, er uforstående over for beslutningen.
 - Jeg synes, det er en meget forkert beslutning den røde regering har taget sammen med Enhedslisten. Det er i høj grad at centralisere for centraliseringens skyld, og det rammer områder som Sønderborg hårdt. Det her handler ikke kun om 20-25 videnstunge arbejdspladser, det handler også om alle de job det bringer med sig, og de ægtefællerjob, der følger med.

Samles i Viborg

Statsadvokaturen for det vestlige Danmark samles i Viborg. Det betyder, at afdelingerne i Aalborg og Sønderborg nedlægges.

Beslutningen  var en del af den nye politiaftale. Men da Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliancen og De Konservative var imod, blev den del af forliget pillet ud.

Vil spilde tid på vejene

Det er en embedsmandsgruppe, som allerede under VK-regeringen kom med forslaget. VK-regeringen valgte ikke at gå videre med forslaget.

- Rød bloks beslutning om at nedlægge statsadvokaturen i Sønderborg og Aalborg vil også betyde, at en række medarbejdere fremover vil spilde deres tid på vejene i hele Jylland i stedet for at kunne føre sager ved domstolene, slutter Ellen Trane Nørby.

Engelbrecht har ændret holdning

Hun noterer sig, at hendes socialdemokratiske kollega, Benny Engelbrecht, har ændret holdning - og ikke længere vil kæmpe for Statsadvokaturen i Sønderborg.

Mest sete på tvsyd.dk