TV der bevæger dig

Kig ind i det nye multikulturhus i Sønderborg

Vinderprojektet for et nyt multikulturhus på ByensHavn i Sønderborg er nu fundet. Kom med indenfor her.

00:31

Vinderprojektet for et nyt multikulturhus på ByensHavn i Sønderborg er nu fundet. Kom med indenfor her. Foto: AART architects A/S

Planerne for Sønderborgs kommende multikulturhus på ByensHavn er nu ved at være lagt. Sønderborg Kommune kan i hvert fald nu fortælle, at de har fundet vinderprojektet til huset. Huset skal rumme Sønderjyllands Kunstskole, en filial af Det Tyske Bibliotek, Blblioteket Sønderborg og flere fælles funktioner som cafe og multisal.

Sønderborgs nye multikulturhus skal bestå af et nybyggeri på omkring 4000 kvadratmeter og det allerede eksisterende Ewers Pakhus på omkring 1000 kvadratmeter.

Vinderprojektet er udformet af AART architects A/S, der også har tegnet selve bygningen.

Sådan kommer det nye multikulturhus til at se ud udefra. Foto: AART architects A/S

Vinderne forestiller sig, børnebiblioteket skal have karakter af en legeplads, og samtidig skal caféen integreres i biblioteket.

Udenfor kan bygningen oplyses af laserlys med tekst og billeder, der skal gøre bygningen til en slags infotavle, når mørket faldet på. Og det faldt altså i bedømmelsesudvalgets smag.  

- Projektforslaget var det som bedst faldt i hak med bygningens logik. Der løber en rød tråd i indretningen, som forbinder fortid og fremtid - stilen fra pakhuset og arkitekturen i den moderne tilbygning. Det bliver det perfekte mødested. Jeg kan næsten ikke vente med at se det færdigt, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget, der stod i spidsen for bedømmelsesudvalget.

Det nye multikulturhus kommer til at koste i omegnen af 122 mio. kroner, og det vil stå færdigt i september 2017.

Mere kultur