TV der bevæger dig

Læse-maraton var en kæmpe succes

Der blev læst 70.500 sider, da Nydamskolen i Vester Sottrup holdt læse-maraton.

Der blev læst 70.500 sider, da Nydamskolen i Vestre Sottrup afholdt læsemaraton. Foto: Ronni Lindenskov

Fredag morgen kunne en flok klatøjede elever fra Nydamskolen i Vester Sottrup tage på en velfortjent vinterferie.

De har nemlig været igennem et døgns læsemaraton, hvor der i alt blev læst 70.500 sider. Et resultat som glæder Karina Larsen, der er læsevejleder på skolen.

-Det er et superflot resultat. Det viser jo også, at det ikke passer, når man siger, at børn ikke gider læse, siger Karina Larsen til TV SYD. 

Læs også Ny app skal lære børn at læse fra de er et år

Undervisningsminister Merete Riisager skød torsdag morgen læsningen i gang via Skype. Men mens antallet af læste sider blev flere og flere, fik eleverne også et indblik i livet som forfatter. De fik nemlig besøg af børne- og ungdomsforfatterne Nicole Boyle Rødtness, Line Kyed Knudsen og Zakiya Ajmi.

-Det har været inspirerende for børnene at møde og snakke med nogle de forfattere, de læser til dagligt, siger Karina Larsen til TV SYD.

Eleverne meldte sig frivilligt til læsemaratonet, der både bød på alt fra skønlitteratur til ungdomsblade - og desuden var helt fri for mobiltelefoner, iPads og computere.

Eleverne fra Nydamskolen mødte ind 7.30 torsdag morgen. Et døgn senere kunne de tage på velfortjent vinterferie. Video: Ronni Lindenskov.