Nu kan du komme på sporet af dit lokalområde

Søndag er det Sporenes Dag, og fem steder i det syd- og sønderjyske kan du blive klogere på områdets historie.

Søndag har du mulighed for at komme helt tæt på dit lokalområdes historie, når private lodsejere giver adgang til vandrestier på deres arealer, som ellers ikke er tilgængelige for offentligheden. Det giver mulighed for at gå i de historiske spor, som strækker sig fra stenalderen og frem til 2. verdenskrig.

I alt fem historiske ture i det syd- og sønderjyske kan man gå søndag. Her vil lokale, frivillige sti-grupper fortælle de lokale historier.

De fem ture er:

 • Ved Tirslund Plantage i Brørup kan man komme med til indvielsen af de nye stier i Tirslund Plantage og høre om skovens spændende historie. Undervejs fortælles om de mange historier, der knytter sig til skoven og ikke mindst Tirslundstenen. 
   
 • Ved Sporet i Bjerning Sogn i Haderslev indvies det historiske Spor i Bjerning Sogn. Indvielsens højdepunkt er, at Kongevejen igen kan passeres fra Errested til Bjerning Kirke.
   
 • Ved Sporet ved Stensigmose fortælles der om områdets spændende geologi og natur – og så fortæller en lokal økologisk landmand om at drive et økologisk landbrug.
   
 • Ved Sporet Fiskbæk ved Gråsten er der en fællestur på ruten. Undervejs er der poster, hvor man kan blive klogere på den tur, man går. Efter turen, som er godt 4 km, kan man lave snobrød på Gråsten Landbrugsskole, hvor man bruger de planter, man har plukket undervejs.
   
 • Ved Sporet ved Oddebækken i nærheden af Thyregod kan du høre historien om Flyvergraven fra 2. Verdenskrig og historien om Horsens Vestbane.

De fem ture er en del af Sporenes Dag, og det er projektet Spor i Landskabet, der arrangerer turene. Du kan læse mere om arrangementet og de fem ture på Spor i Landskabets hjemmeside.