TV der bevæger dig

Sauer-Danfoss kører som smurt

Datterselskabet Sauer-Danfoss i industrikoncernen Danfoss kører godt og opjusterer forventningerne til 2011.

Det går rigtigt godt for Sauer Danfoss.

Med en omsætningsstigning i andet kvartal 2011 på 22 procent er Sauer-Danfoss - den børsnoterede del af den familieejede Danfoss-koncern - fyldt med optimisme og opjusterer sine forventninger for hele året.

Sauer-Danfoss er noteret på børsen i New York og producerer hydraulisk udstyr til mobile anlæg, blandt andet til landbruget og anlægs- og entreprenørvirksomheder.

Selskabets administrerende direktør Sven Ruder siger, at 2011 bliver det første år med "normale" sæsonudsving siden 2007.

- Mens den økonomiske situation i I-landene stadig er usikker, og vi oplever en afmatning i Kina, er vores kunder fortsat optimistiske, siger Danfoss-direktøren.

Han forventer fortsat et stærkt marked for landbrugsmaskiner på grund af de høje priser på landbrugsprodukter, og han forventer mere salg til kunder, der blev ramt af den japanske tsunami.

Frem til 2015 forventer Sauer-Danfoss at øge driftsresultatet med 14-16 procent, og omsætningen ventes at blive tredoblet i stillehavsregionen og Asien fra 300 til 900 millioner dollar frem til 2015.

I første halvår af 2011 havde Sauer-Danfoss en nettofortjeneste på 74,9 millioner dollar.