SF-folketingsmedlem fra Kolding trækker sig i Dong-protest

Karina Lorentzen Dehnhardt, der er valgt til Folketinget for SF i Kolding, trak sig natten til torsdag som fungerende gruppeformand i protest mod SFs holdning til Dong-aftalen, som hun er modstander af. Det skriver hun på Facebook.

FT_Karina_L_Dehnhardt
FT_Karina_L_Dehnhardt
Foto: Steen Brogaard

Karina Lorentzen Dehnhardt skriver:

"Kære alle! Jeg synes DONG-aftalen er noget hø. Det er ikke SF politik. Jeg forsøgte at overbevise SF´s landsledelse om, at vi skulle gøre processen om. Den kamp tabte jeg (og andre). Vi prøvede, men indstillingen er, at SF stemmer for. Det er SF´s medlemsdemokrati og det må jeg så acceptere. Men det betyder, at jeg indstiller mit hverv som fungerende gruppeformand og jeg vil ikke skulle stemme i morgen. Tak til alle jer, der lagde kræfter i at få omgjort processen. Nu må vi se resultatet i øjnene og få det bedste ud af situationen."

I en sms til Ritzau skriver Karina Lorentzen Dehnhardt, at hun ikke har mere at sige til sagen.

Onsdag valgte både SF's politiske ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, der er fra Sønderborg samt næstformand Peter Westermann at forlade deres poster i partiet.

Det skete, efter at SF's landsledelse havde valgt at stemme for den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs' kapitalindsprøjtning i Dong Energy.

Enhedslisten fremsætter torsdag et beslutningsforslag i Folketinget om at tage en "time out" i Dong-salget. Det er denne afstemning, som Karina Lorentzen Dehnhardt altså ikke deltager i.

Karina Lorentzen Dehnhardt blev fungerende gruppeformand i SF, da Anne Baastrup tidligere på året tog orlov fra Folketinget på grund af stress.