Se ringmærkningen af Connie og Clydes unger

Lørdag formiddag ringmærkes Connie og Clydes to unger i reden i Smedager. Desuden bliver der taget en fjerprøve, så man kan kønsbestemme ungerne ved en DNA-test.

Lørdag formiddag klokken 10 er medlemmerne af storkeforeningen samlet i Smedager. Her skal de to unger, der ligger i reden, nemlig ringmærkes, og der skal tages en fjerprøve.

- Der bliver taget et par brystfjer fra begge unger, når de er ringmærket. De bliver så sendt ind til DNA-test, så vi kan finde ud af, hvilket køn de har, forklarer Mogens Lange fra storkene.dk.

Mens ringmærkningen står på, forlader storkeparret reden, og ungerne spiller døde.

- Det er helt naturligt, at ungerne ligger uden at røre sig, når de ringmærkes. Det ville de også gøre, hvis reden blev angrebet af en rovfugl eller udsat for andre farer. Det er et helt naturligt instinkt, siger Mogens Lange.

- Men det gør absolut ikke ondt på dem. Hverken ringmærkningen eller at få udtaget en fjer, og det er hurtigt overstået.

Sidste år fik storkeparret Connie og Clyde også to unger, som DNA-testen viste, var henholdsvis en han- og en hunstork. De blev senere navngivet Astra og Zeneca. 

Det er Hans Skov fra foreningens bestyrelse, som ringmærker ungerne. Og efter ringmærkningen er der foredrag om de danske storke for de omkring 50 medlemmer, som er mødt frem for at se begivenheden.

- Vi vil jo gerne samle folk og give dem så meget viden som muligt om den danske storks fremgang, og hvorfor det er så vigtigt, at folk støtter os. Det er jo et naturgenopretningsprojekt med store ambitioner, vi har gang i, siger Mogens Lange.

Du kan følge med i selve ringmærkningen lørdag formiddag i Smedager. Det kommer til at foregå  mellem klokken cirka 10 og 11.