TV der bevæger dig

Svine-MRSA konstateret på plejehjem -

Der er opdaget svine-MRSA på et plejehjem i Sønderjylland. En beboer er testet positiv. [b]SENESTE NYT:[/b] Den 17. marts lavede TV SYD indslag og artiklen her på hjemmesiden om at der var konstateret svine-MRSA hos en beboer på plejecenter Rønshave. Det viser sig nu, at den multiressistente bakterie IKKE var svine-MRSA men en anden bakteriestamme. Det oplyser Aabenraa Kommune i dag til TV SYD. ?På tidspunktet for indslaget var det endnu ikke konstateret hvilken type af MRSA, som der var tale om. Det er nu fastslået, at der ikke var tale om svine-MRSA. Både udvalgsformanden og driftslederen udtaler sig generelt om de forholdsregler man tager, når der er konstateret MRSA. Ingen af dem nævner, at der er tale om svine MRSA?, skriver kommunen i en mail til TV SYD.

OPRINDELIG ARTIKEL:

Stadig flere mennesker bliver smittet med får den multiresistente svinebakterie CC398.

Senest er en beboer på et plejehjem i Padborg nu konstateret smittebærer af bakterien. Det betyder, at plejepersonalet er nødt til at tage særlige forholdsregler.

Antallet af registrerede tilfælde af svine-MRSA stiger stadig i Syd- og Sønderjylland.

I 2012 var antallet af registrerede tilfælde 248, i 2013 var det 328 og i 2014 var det steget til 480 tilfælde.

Selvom det er nyt for personalet på Rønshave Plejecenter Padborg, at de har en beboer med svine MRSA, så tager de det roligt, men har dog iværksat nogle forholdsregler.

Dorte Ballhorn Soll, driftsleder på Rønshave Plejecenter (varighed 29 sek.):

00:29 Luk video
Mest sete på tvsyd.dk