TV der bevæger dig

Polsk mand idømt fængsel og udvisning for groft hæleri

En stor mængde koster blev fundet i Tyskland, og den 45-årige blev efterfølgende udleveret til UKA Vest af de polske myndigheder.

Den polske mand modtog dommen på ti måneders fængsel og indrejseforbud her i Retten i Sønderborg. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

En 45-årig mand, polsk statsborger, blev onsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt ti måneders fængsel for groft hæleri af arbejdsmaskiner og værktøj.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev desuden udvist af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Manden blev stoppet i sin lastbil af tysk politi den 15. november 2019 i den tyske deltstat Nordrhein-Westfalen.

I lastbilen havde han en række tyvekoster, der kunne spores til Danmark.

Flygtede fra politiet

Det lykkedes dog i første omgang den 45-årige mand at flygte fra politiet. Men han blev efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi af de polske myndigheder på baggrund af en europæisk arrestordre.

Den polske mand blev udleveret den 9. marts og efterfølgende varetægtsfængslet.

Kosterne stammede primært fra et indbrud i Taastrup den 14. november 2019.
Der var blandt andet tale om en minigraver, en teleskoplæsser, et stillads og professionelt værktøj til en værdi af cirka en halv million kroner.

Den 45-årige nægtede sig skyldig, men har modtaget dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der blandt andet har ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. UKA Vest er placeret i Padborg - tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Mest sete på tvsyd.dk