Mandagens smittetal: Billund indtager stadig national førsteplads

Billund Kommune har det højeste incidenstal i landet. Jerne Sogn er som det eneste sogn lukket, men positivprocenten er faldet til lige under grænsen.

748 personer i Syd- og Sønderjylland er de seneste syv døgn blevet testet positive for coronavirus.

Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Billund topper

Billund Kommune har for anden dag i træk det højeste incidenstal i hele landet. Over de seneste syv dage har der været 305 sygdomstilfælde pr. 100.000 indbyggere. Billund Kommune er dog ikke lukket ned. Det skyldes, at en kommunal nedlukning sker ud fra et testjusteret incidenstal, og her ligger Billund på 200. Ved 250 lukkes kommunen automatisk ned.


Hvad er et testjusteret incidenstal?

Nedlukket sogn under niveau dagen derpå

Jerne Sogn i Esbjerg Kommune blev lukket ned søndag, men allerede mandag opfylder de ikke længere alle tre kriterier, der er for automatisk nedlukning af et sogn. 

Positivprocenten skal være på 2,5 eller mere. Mandag har Jerne Sogn en positivprocent på 2,4. Sognet skal som minimum holde et af kriterierne under niveau syv dage i træk for at må genåbne.

Kriterier for nedlukning

På landsplan er der det seneste døgn 761 bekræftede tilfælde.

Knap 6.000 flere er færdigvaccineret

I de 14 syd- og sønderjyske kommuner er 5.911 flere personer blevet færdigvaccineret hen over store bededag og weekenden. I alt har 93.694 personer i de 14 kommuner fået begge vaccinestik. Se i tabellen nedenfor, hvor mange i din kommune der er vaccineret.