Minister: Sommerpres får os ikke til at droppe grænsekontrol

Til trods for timelange køer ved den dansk/tyske grænse hen over sommeren vil regeringen ikke droppe grænsekontrollen.


Tusindvis af ferierende bilister har i sommer siddet i kø i timevis på grund af grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland.

Regeringen står dog fast på at beholde kontrollen, som grænsependlere i årevis har kritiseret for at være mere symbolsk end praktisk. Men regeringen mener, at den er nødvendig.

- Jeg har fuld forståelse for, at grænsekontrollen skaber frustrationer for nogle, ikke mindst for mennesker der arbejder i grænselandet, siger justitsminister Mattias Tesfaye (S) i et folketingssvar.

Regeringens sønderjyske bagland har efter presset på trafikken i sommerferien skærpet deres kritik og langet ud efter deres eget parti på grund af kontrollen, der har fungeret siden 2016.

Grænsekontrollen løber frem til november 2022. Men der er ikke meget, der tyder på, at kontrollen ikke bliver forlænget med et halvt år endnu engang.

Ministeren mener, den fortsat er nødvendig på grund af terrortruslen.

- I sommerperioden, hvor mange borgere er på vej hjem fra ferie, og mange turister er på vej mod Danmark, kan det dog ikke undgås, at der i perioder vil opstå køer.

- Grænsekontrollen skal selvsagt foregå på den mest hensigtsmæssige og smidige måde, så kontrollen ikke skaber unødig gene for den enkelte borger. Jeg har i den forbindelse tillid til, at politiet har fokus på at sikre dette, siger Tesfaye.