Om lidt er det sommerferie - i disse tidsrum skal du ikke køre på ferie

Skolernes sommerferie og Tour de France kommer til at give tæt trafik i Danmark de kommende uger.

Fredag 24. juni er nok en dag, som mange skoleelever har ventet spændt på.

Et skoleår slutter, og det er tid til sommerferie.

Det betyder også, at mange familier pakker kufferterne og rejser på ferie, og det er noget, der kan mærkes i trafikken.

Uanset om turen går fra Sjælland til Jylland, den modsatte vej, fra syd mod nord eller i retning af grænserne til Tyskland, så er der god grund til at planlægge sin rejse og orientere sig om trafikale udfordringer og mulige bump på vejen. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Risiko for kødannelser

Hvis du skal ud at køre, så er der dog tidspunkter, der er bedre end andre.

I denne uge er der stor risiko for kødannelser og forlænget rejsetid, hvis du bevæger dig ud i trafikken lørdag i mellem klokken 11 og 15. 

Særligt ved sommerhusområderne og på E45 kan der opstå kødannelse.
Særligt ved sommerhusområderne og på E45 kan der opstå kødannelse.
Foto: Vejdirektoratet

Fredag kan der i tidsrummet 14 til 18 være tæt trafik og risiko for mindre kødannelser, mens det samme gør sig gældende søndag i mellem klokken 12 og 16.

- I Vejdirektoratet anbefaler vi, at man så vidt muligt kører uden for de mest trafikerede tidsrum, og at man holder sig opdateret om den aktuelle trafiksituation, inden man kører ud i sommerlandet, siger specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard fra Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Tour de France

Ugen efter venter Tour de France, hvor særligt søndag er en farlig dag at køre bil i på de syd- og sønderjyske veje. Her finder tredje etape af det store cykelløb nemlig sted.


Etapen begynder i Vejle og snor sig - ud over en enkelt afstikker nordvestpå mod Jelling - syd over mod Sønderborg, som er etapens målby.

Så hvis du skal afsted på ferie i weekenden i uge 26 og har bopæl i nærheden af Tour de France-ruten, så anbefales det, at du kører afsted en anden dag end lige søndag.

Hvis turen går østpå til Fyn eller Sjælland, skal du dog være opmærksom på, at første etape af Tour de France køres i København fredag, og at anden etape køres lørdag mellem Roskilde og Nyborg.