TV der bevæger dig

Smitten stiger i otte kommuner i Syd- og Sønderjylland

Fredag er der registreret rekordmange smittede borgere i hele Danmark. Myndighederne indkalder til nyt pressemøde klokken 17.

Smittetallene stiger i otte ud af de fjorten kommuner i Syd- og Sønderjylland, og det stiger i hele Damark. Foto: TV SYD

Smittetallene med covid-19 bliver ved med at stige i hele Danmark og også i Syd- og Sønderjylland. Fredagens incidenstal fra Statens Serum Institut dokumenterer, at smitten har bredt sig fra torsdag til fredag i otte af de 14 kommuner i Syd- og Sønderjylland inklusive Horsens og Hedensted.

Fredericia har stadig det højeste smittetal  med 109 pr. 100.000 borgere, dog er det faldet fra fredag, hvor det var på 139.

Kun tre kommuner har faldende smittetal, og to har fredag  det samme smittetal som torsdag.
For anden dag i træk er Fanø på et rundt nul med ingen smittede overhovedet.

Kun to kommuner er ikke på myndighedernes bekymringsliste med mere end 20 smittede pr. 100.000 borgere. Det er Fanø og Hedensted.

Det breder sig

Tallene fra Statens Serum Institut viser, at smittetallet stiger over hele Danmark, og fredag er der registreret yderligere 678 coronatilfælde i Danmark. Det er  det højeste daglige antal, der er målt, siden epidemien kom til Danmark i marts.

Det skal tilføjes, at der nu testes langt flere danskere end tidligere, og derfor registreres der antageligt også flere milde smittetilfælde.

Regeringen har indkaldt til pressemøde klokken 17 om de nye smittetal.

Tryk på din kommune på kortet her og se fredagens smittetal fra Statens Serum Institut.

 

Mest sete på tvsyd.dk