Sønderjyderne er vilde med at prutte om prisen på nettet

Når der skal købes genbrug, så er sønderjyderne vilde med at prutte om prisen. Det viser en ny undersøgelse.

Hvis du har prøvet at sætte noget til salg på internettet, så har du højst sandsynligt også prøvet at blive kontaktet af folk, der gerne vil købe varen til en noget lavere pris, end den du har sat.

En undersøgelse foretaget af Epinion og DBA viser, at 66 procent af sønderjyderne ofte eller altid prutter om prisen, når de køber genbrug online.

Det er noget mere end eksempelvis nordsjællænderne, hvor 51 procent prutter om prisen.

Dermed kommer landsdelens genbrugsjægere ind på en andenplads i undersøgelsen efter vestjyderne, hvor 71 procent af de adspurgte har fortalt, at de prutter om prisen.

- Faktisk ligger både vest-, øst- og sønderjyderne i top over dem, der prutter mest om prisen. Og skal vi være lidt generaliserende, så er det måske ikke så overraskende. Jyderne er jo kendt for at være nogle ægte krejlere, udtaler Julie Schoen, der er talsperson for DBA i en pressemeddelelse.

Brugte telefoner

Tal fra Den Blå Avis' genbrugsindeks 2022 viser, at 68 procent af sønderjyderne har handlet brugt det seneste år.

Og når der skal købes brugt og pruttes om prisen hos sønderborgenserne, så er det særligt varer i den dyre ende, der er målet.

Top 10 mest søgte ting på DBA i Sønderborg

  1. iPhone
  2. Sofa
  3. Cykel
  4. Udstoppet
  5. iPhone 11
  6. Køkken
  7. ATV
  8. Spisebord
  9. Kabinescooter
  10. VW Passat

Ifølge undersøgelsen er det blandt andet iPhones, sofaer, cykler, der er blandt de mest søgte varer. En Volkswagen Passat har også sneget sig med i top-10-listen.

Mens nogle personer er vilde med at prutte om prisen, så er det dog ikke alle, der synes, det er en helt nem disciplin.

Derfor kommer DBA med fire gode råd til, hvordan du skal prutte om prisen på genbrugsvarer.

4 gode råd

1

Forbered dig

Undersøg både, hvad varen koster fra ny, og hvad andre sælger genbrugsvaren for. Så har du et godt udgangspunkt for forhandlingen.

2

Vær ikke nervøs

Er du ny, så start i det små, indtil du føler dig sikker i pruttekunsten, og husk, at nogle af dem, der sælger genbrugsvarer, sætter prisen lidt højere, end hvad de forventer at få.

Derfor vil sælger nogle gange være klar til at gå lidt ned i pris. Især hvis sælger har skrevet ”hurtig afhentning prioriteres”, kan du næsten være sikker på, at sælger er klar til at give dig en god pris, jo længere tid annoncen har ligget på markedet.

3

Få et overblik

Vær klar til at købe som beset, især når du allerede har pruttet om prisen. Køber du online, så spørg evt. efter flere fotos, hvis du ikke synes, du har det fulde overblik over varens stand.

4

Hold den gode tone

Hold altid en god tone, når du prutter om prisen. Også hvis sælger holder fast på prisen, selvom du kan synes, det er for højt sat.