Søren Gade kan stille op til Folketinget i det syd- og sønderjyske

Søren Gade stiller op for Venstre ved det kommende folketingsvalg. Han sigter mod at være på stemmesedlen i enten Sydjyllands- eller Vestjyllands Storkreds.

Venstres Søren Gade forventer at blive folketingskandidat enten i den vestjyske eller sydjyske storkreds.

Mandag aften meddelte den tidligere forsvarsminister, som i dag sidder i Europa-Parlamentet, at han stiller op til næste folketingsvalg.

Kredsformænd bestemmer

- Partiet har ytret ønske om, at det enten bliver i Vestjylland, hvor jeg har stillet op før, eller i Sønderjylland, hvor jeg også er rimelig kendt. Så jeg forventer, at det enten bliver i den vestjyske eller den sønderjyske storkreds.

Det er dog ikke partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, der skal afgøre, hvilken kreds det bliver. 

- Det bliver kredsformændene, der kan tilbyde mig en lille kreds, og så skal det også stemmes igennem blandt medlemmerne, siger Søren Gade.

Støjberg i vestjysk storkreds

Hvis han stiller op i den vestjyske storkreds, skal han blandt andet kæmpe mod Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne om stemmerne. Og det mener partiets formand ikke er en fordel.

- Jeg er ikke sikker på, at det er den måde, vi sikrer et borgerligt flertal på. Men jeg skal ikke foregribe, hvilken kreds Søren skal stille op i. For Venstre er en græsrodsorganisation, og det er Venstres medlemmer, der bestemmer hvilke kandidater der stiller op hvorhenne.


Inger Støjberg står i dag i spidsen for Danmarksdemokraterne. Men hun har en lang fortid i Venstre. Både som minister, men også som næstformand under Ellemann-Jensen. Deres samarbejde i Venstres ledelse fungerede ikke.

Kulminationen var, da et flertal i Venstres folketingsgruppe stemte for at sende Støjberg for en rigsret. Her blev Støjberg dømt sidste år, hvorefter et flertal af Støjbergs folketingskolleger vurderede hende uværdig til at fortsætte i Folketinget.