TV der bevæger dig

Brune skilte på vej

Store brune skilte der reklamerer for egnens seværdigheder langs motorvejen. De findes på Sjælland og Fyn, og nu kommer de også til Sydjylland.

De nye skilte kommer til at stå langs motorvejen i samme størrelse som de velkendte blå og grønne frakørselsskilte.

Dermed udbreder Vejdirektoratet det forsøg med turistskilte langs Sydmotorvejen fra Køge til Rødby samt langs den fynske motorvej, som blev sat op sidste forår.

Alt i alt skal der inklusive de nuværende skilte opsættes omkring 70-80 skilte til de mest markante seværdigheder, som befinder sig inden for en afstand af cirka 10 km fra motorvejene.
Forsøget skal evalueres i 2014, blandt andet hvorvidt bilisterne har fundet skiltene distraherende - og om de enkelte seværdigheder har fået flere besøgende.
I princippet risikerer man at skulle pille det hele ned igen.

- Det er sådan, at der stadig er en lov om, at man ikke må reklamere i åbent land, så forsøget kører på en dispensation, forklarer afdelingsleder i Vejdirektoratet Per Antvorskov til jp.dk.

Skilte oppe til sommer

De to statslige myndigheder, Kulturarvsstyrelsen og Naturstyrelsen, har sammen med Visit Denmark indstillet lokaliteterne til Vejdirektoratet, som betaler for skiltene, der efter planen står klar langs motorvejene inden sommer.

Det vides endnu ikke præcis hvilke attraktioner, der kommer på skiltene i Sydjylland.

Mere vejr