Cykelryttere indsamler millionbeløb

Team Rynkeby donerer 32,8 millioner kroner til Børnecancerfonden. De sydjyske hold står for en fjerdedel af de indsamlede penge.

Alene de tre sydjyske hold står for 7,4 millioner kroner ud af den samlede donation på 32,8 millioner kroner, og især holdet fra Trekanten har med 3,7 millioner indsamlede kroner skæppet godt i kassen.

- Det er fuldstændig euforisk, og det er fantastisk at være holdkaptajn, når man har sådan nogle dedikerede ryttere, siger Ole Nikolajsen fra Team Rynkeby Trekanten til TV SYD.

Cykelholdene har arrangeret forskellige events for at samle penge ind, og har desuden solgt sponsorplads på deres cykeltøj.

- Det er hårdt arbejde, men det går til et godt formål, og vi er stolte over at kunne bidrage, siger holdkaptajn for Team Rynkeby Vestjylland, Søren Burgaard Sørensen, til TV SYD.

Team Vestjylland indsamlede 1,9 millioner kroner, mens Team Sønderjylland indsamlede næsten det samme beløb: 1,8 millioner kroner.

På landsplan har Team Rynkeby indsamlet 40 % flere penge til Børnecancerfonden end sidste år. Udover donationen til Børnecancerfonden i Danmark har Team Rynkeby også samlet penge ind i Sverige, Finland, Norge og på Færøerne. Team Rynkebys totale bidrag til kampen mod børnekræft forventes derfor at blive omkring 47 millioner kroner i år.