DF krav til ny regering: Øget grænsekontrol

Dansk Folkeparti er enig med de norske og danske toldere, der mener at narko-smuglere fortsat har alt for let spil i Danmark.

For et år siden blev en norsk smugler dræbt og en PET-agent såret under en aktion i Aalbæk Havn. Smuglersagen affødte en kritik af told-indsatsen i Danmark. Men siden er intet sket.

Det skuffer formændene for både danske og norske toldere.

Udenrigsordfører Søren Espersen fra Dansk Folkeparti siger til P4 Nordjylland, at øget kontrol bliver et krav for at støtte en kommende borgerlig regering.

- Vi skal med det samme have grænsekontrollen genindført, som det skete i nogle få måneder i 2011. Bagefter kunne vi forestille os at få en folkeafstemning om Danmark fortsat skal være en del af Schengen-samarbejdet.

Søren Espersen siger, at den nuværende regering ikke vil øge kontrollen af misforstået hensyn til EU. Man er ligeglade med Danmarks grænser, mener Søren Espersen

- Der sker ikke noget, før Dansk Folkeparti får indflydelse igen. For Venstre og de konservative har den samme politik på det her område, som de røde. Men de bliver bare tvunget til at ændre holdning af os, siger han til P4 Nordjylland.