Frøs får 15 nye kunder om dagen

Frøs Herreds Sparekasse har i år fået 2765 nye kunder. Det svarer til 15 om dagen. Samtidig er antallet af garanter for første gang over 10.000.

Det kunne direktør Knud Jensen forklare 1225 garanter til årets garantmøde i Rødding Centret i aften.

Tager imod med glæde

- Vi har med glæde taget mod en del nye kunder og garanter, som har hørt positivt om Frøs. Det er en væsentlig årsag til, at indlånene fra kunderne er vokset med 15 pct. på et år, mens udlånene er vokset med 9 pct.  At udlånet i Frøs er vokset med 9 %, vidner også om, at der er en spirende optimisme og lidt højere aktivitet nu hos vores kunder og i vores lokalområde, konstaterede han.

På landsplan er indlånene kun vokset med 1 pct., mens udlånene er faldet med to pct.

Fornuftigt

Resultatet før skat blev pr. 30. september på 15,6 millioner kr. Det er 11,3 millioner kr. mindre i forhold til samme tidspunkt sidste år.

- Resultatet er ikke stort, men fornuftigt i forhold til den tid, vi befinder os i, sagde Kurt Jensen. 

Ikke brug for redningsbælte

I sin beretning langede Kurt Jensen ud efter regeringens bankpakker, som er ment som en håndsrækning til nødlidende pengeinstitutter.  Bankpakke 1 har kostet Frøs 31.2 mio. kr.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at det ærgrer mig, at vi skal betale for et gilde, andre har holdt. Når det er sagt, så har vi selvfølgelig en langsigtet interesse i, at alle danskere har tillid til finanssektoren og bliver behandlet ordentligt som kunder, sagde Kurt Jensen.

- Vi er i dag yderst velkonsolideret og har hverken brug for Bankpakke 2 eller statsgarantier, som rigtig mange pengeinstitutter har taget imod gennem tiderne. Ikke mindst Danske Bank og Nordea. Jeg er glad for, at vi hverken behøver redningsbælte eller støttehjul, sagde den administrerende direktør.