Google-liste: Forvekslede Allan S.

Ritzau tog fejl, da de tidligere i dag offentliggjorde, at dansetrolden Allan Simonsen var det mest søgte navn på Google i år. Det viste sig at være den afdøde racerkører af samme navn.

Men ellers er historien god nok:

Danskernes Google-søgninger kan fortælle om, hvad vi danskere interesserede os mest for i løbet af året.

Søgninger på kendte mennesker og spørgsmålet "hvordan kysser man" var blandt de søgeord, som vi danskere oftest tastede ind på Google i løbet af 2013.

Søgemaskinen er efterhånden blev danskernes foretrukne orakel, som kan give svar på stort set alt det, vi undrer os over i hverdagen.

At dømme ud fra Google-søgningerne går vi danskere meget op i, hvordan man kysser. På top ti-listen over hvordan-spørgsmål finder man søgeordene "Hvordan kysser man", og "Hvordan snaver man".

Hvis man kigger ned over listen over populære søgninger, kan man næsten få overblik over årets begivenheder.

Da racerkøreren Allan Simonsen døde under Le Mans, eksploderede søgningerne på ham, stærkt efterfulgt af Melodi Grand Prix-vinderen Emmelie de Forest og den kontroversielle digter Yahya Hassan.

Også politiske sager, som har været igennem mediemøllen, fik os danskere til tasterne.

Blandt andet var vi meget interesseret i at vide, hvad en lockout er for en størrelse. Den undren udsprang højst sandsynligt af lærerlockouten tilbage i april.

GGGI-sagen med Lars Løkke Rasmussens (V) dyre rejser har fået danskerne til at søge på GGGI for at blive klogere på miljøorganisationen.

Og efter at Christian Friis Bach (R) måtte aflevere ministerbilen på grund af sagen, fik Google-søgningerne på udviklingsministeren et nøk opad.

Blander man politik og mad, får man sagen om lakridspiberne, der var truet af EU tilbage i august. Det fik søgningerne på lakridsslikket med det røde krymmel til at eksplodere.

Ud fra Google-søgningerne er tydeligt at se, at danskere er vilde med mad.

I takt med at stenalder-bølgen væltede ind over Danmark, ville danskerne vide mere om måltiderne, der primært består af kød og planteføde.

Mest interesserede var vi i opskrifter på Pulled Pork og pandekager, som ligger højest på madsøgningerne.

 

Her er et udpluk af top ti-listerne fra Google.