Hver fjerde bliver afvist

Hver fjerde ansøger til et universitet bliver i år afvist, men de kan komme ind på andre studier end drømmestudiet.

Selvom der er fuldt booket på de fleste studier, er der stadig ledige pladser på Syddansk Universitet, hvor rektor blandt andet lover plads til alle på erhvervsøkonomi. Det skriver JydskeVestkysten.

Landets universiteter skal gøre plads til flere studerende. Det mener videnskabsminister, Charlotte Sahl Madsen (K), er løsningen på, at mange ansøgere i år ikke får opfyldt deres ønske om at komme ind på drømmestudiet.

Flere end 30.000 mennesker har sendt en ansøgning til et universitet - men hver fjerde ansøger kommer ikke ind på det ønskede studium.

- Vi har ikke som samfund råd til at afvise så mange, som gerne vil i gang. Og vi kan ikke være bekendt over for de unge at skuffe dem, sagde videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen til DR i går.

Men rektor for Syddansk Universitet, Jens Oddershede, gør opmærksom på, at ansøgerne blot skal se sig lidt bredere omkring.

Tænk anderledes

På Syddansk Universitet er der nemlig stadig ledige pladser på nogle af de populære uddannelser.

- Jeg vil gerne love, at vi kan optage alle, der har lyst til at læse erhvervsøkonomi. Vi har ledige pladser i flere byer, og der er som altid fuldt booket op på Handelshøjskolen i København, siger Jens Oddershede, der også fortæller, at der er ledige pladser på flere af de humanistiske uddannelser.

Han mener desuden, at ansøgerne skal tænke lidt bredere, hvis drømmestudiet glippede:

SDU arbejder på at oprette en civilingeniøruddannelse i energiteknologi og en kandidatuddannelse i fysioterapi næste år for at tiltrække endnu flere ansøgere.