Kulturminister til TV2-regioner: I skal have fat i de unge

Det er nødvendigt, at TV2-regionerne er til stede på de platforme, hvor de unge er, siger kulturminister Mette Bock (LA) ved Folketingets åbning.

Kulturminister Mette Bock stiller TV2-regionerne en meget konkret opgave forud for de medieforligs-forhandlinger, der venter i det nye folketingsår: Få fat i de unge medieforbrugere.

Det er en udfordring, som ikke alene TV2-regionerne, men også de etablerede lokale og regionale medier slås med at løse.

Men ifølge kulturministeren er det uomgængeligt:

quote

Vi skal vide, hvem vi er. Vi skal vide, hvad det er for et område, vi lever i.

Mette Bock, kulturminister, Liberal Alliance

- Der er mange børn, som i dag som vokser op i hjem uden fjernsyn og uden avis. Og hvordan sikrer man så, at det indhold, som er relevant, dér hvor man nu bor i Danmark, rammer børn og unge og ikke kun os, der er modne? Det er en stor journalistisk udfordring, siger Mette Bock i et interview med TV SYD ved Folketingets åbning.

Kulturministeren peger på, at de regionale medier er nødt til at være til stede på de platforme, hvor brugerne – ikke mindst de unge – færdes: Facebook og andre platforme, som bruges af yngre mennesker. Men det handler også om at kunne fortælle den elementært gode historie. 

- Den journalistisk godt fortalte historie, dén bliver også brugt. Men den journalistisk gode historie skal måske fortælles forskelligt, afhængigt af om målgruppen er 17 år eller 60, siger Mette Bock.

Ifølge Mette Bock er der bred enighed i Folketinget om, at det er vigtigt, at der stadig er lokal og regional dækning.

- Danskernes hverdag leves jo mange steder i det her land, og så skal man også kunne komme tæt på, og det er det, de lokale og regionale medier kan, siger hun.

Spørgsmålet er så, om TV2-regionerne skal levere nyheder eller underholdning:

- Når vi taler om noget, der er betalt med licenskroner, skal det være med til at myndiggøre os som folk, Vi skal vide, hvem vi er. Vi skal vide, hvad det er for et område, vi lever i, og vi skal vide, hvilken betydning de begivenheder, der sker lige omkring os, har i det store billede – lige som vi skal vide, hvilken betydning store nationale og internationale begivenheder har for os lokalt, dér hvor vi bor. Det er en stor journalistisk udfordring, siger Mette Bock.