Portræt: Lufthavnschef flyver fra reden

Landets næststørste lufthavn i Billund skal have ny chef.  Administrerende direktør gennem de seneste 13 år, Jørgen Krab Jørgensen, har besluttet at opsige sin stilling med virkning fra 30. juni. Vi tegner et portræt af ham.  

Jobbet slider

Topjobbet i Billund Lufthavn slider, siger han.

 - Jeg er efter grundige overvejelser kommet til den konklusion, at jeg ikke længere kan holde til jobbet. Derfor er det bedst, at jeg stopper nu, inden det bliver for sent. Det vil være bedst for mig, og det vil være godt for Billund Lufthavn, at der kommer nye kræfter i ledelsen for virksomheden, siger Jørgen Krab Jørgensen.

 

Fortsætter i erhvervslivet

Efter 13 år som topchef for jyllands største lufthavn, siger Jørgen Krab Jørgensen nu stop. Til juli forlader han Billund Lufthavn, fordi jobbet efterhånden er blevet for krævende for den 62-årige mand.

Efter 26 år i lederstillinger ønsker han ikke at være topchef mere.

 - Men måske er der nogle virksomheder, der kan bruge mine kompetencer i deres bestyrelse, siger den nu 61-årige Jørgen Krab Jørgensen.

Overraskende hop i karrieren

Han sprang - til manges overraskelse - fra et job som direktør for Vejle Amt med flere tusinde ansatte under sig til chefstillingen for Billund Lufthavn, som er en halvprivat virksomhed med "kun" 700 ansatte.  

Usnobbet

Han beskrives som en usnobbet mand, der ikke bryder sig ret meget om "de bonede gulve". Han er på mange måder er sin egen: Bærer hellere sine papirer rundt i en plasticpose fra supermarkedet end i en mærkevare-mappe og er betaler bevidst det samme for sin charterferie som alle andre.

Født på slægtsgård

Jørgen Krab Jørgensen er født på en slægtsgård i Almind ved Kolding. Det var meningen at han som eneste dreng skulle overtage gården. Men karrieren blev altså en helt anden.