Slut med ambulancekrig

I september klagede Falck over regionens beslutning om ambulanceudbud. I dag blev den afvist, og dermed håber Region Syddanmark, at ambulancediskussionen nu for alvor er slut.

I august 2014 blev det besluttet, at BIOS Ambulance Service Danmark A/S og Responce A/S skal køre fremtidens ambulancer i Danmark. De to selskaber blev valgt, fordi de ifølge Region Syddanmark kom med det bedste tilbud set ud fra en samlet vurdering af økonomi, kvalitet og leveringssikkerhed.

Det betyder også, at Falck, som kører ambulancerne på nuværende tidspunkt, ikke skal være en del af Region Syddanmarks ambulancekørsel fra september i år.

Først i september 2014 klagede Falck til Klagenævnet for Udbud over regionens beslutning. Klagenævnet har nu behandlet sagen, og har i dag afvist Falcks klage.

- Vi er selvfølgelig tilfredse med, at klagenævnet har afvist Falcks klage. Det viser, at vi har fulgt de regler, der er omkring et udbud. Og at vi har givet alle, der bød på opgaven med at køre vores ambulancer en fair og korrekt vurdering af deres tilbud. Det korte af det lange er, at Falcks tilbud var for dyrt her i regionen, siger formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark Thyge Nielsen (V) og fortsætter:

- Med klagenævnets afgørelse må al diskussion om ambulance-udbuddet være slut. Nu må vi give BIOS og Responce ro til at forberede den store opgave, de skal løse fra 1. september i år.