TV der bevæger dig

Solrig weekend

Danskerne kan forvente en flot start på efterårsferien, når et højtryk sikrer klart og solrigt weekendvejr.

Weekenden bliver kold og solrig. (Arkivfoto).

Det flotte og klare efterårsvejr fortsætter og giver i løbet af weekenden danskerne en flot start på efterårsferien.

- Det bliver en rigtig smuk weekend. Et højtryk over Danmark vil styre vejret og give rolige vindforhold og en hel del sol, siger vagthavende meteorolog Steen Rasmussen fra DMI.

Allerede fredag skal mange børn prøve kræfter med Skolernes motionsløb, og de får rigtig godt løbevejr, lover DMI.

- Vinden har allerede langt sig og byger og skyer er blevet ryddet af vejen, så solen kan komme til at skinne fra en næsten skyfri himmel, siger Steen Rasmussen.

Men det kan være en god idé med et ekstra lag tøj, da temperaturen falder til omkring frysepunktet i de sene aftentimer.

Hvide græsplæner

Lørdag og søndag morgen vil nogen danskere slå øjne op til hvide græsplæner og frosne bilruder, da det klare vejr ventes at give nattefrost.

Koldt er det fortsat i morgentimerne lige efter solopgang, hvor lufttemperaturen vil ligge mellem frysepunktet og syv plusgrader, mens temperaturen ved jordoverfladen flere steder fortsat vil ligge omkring frysepunktet.

Lokalt vil der også ligge tåge, oplyser DMI.

I løbet af dagen lørdag og søndag får solen varmet jorden, og derefter også luften så meget op, at skyerne fra nattens tåge forsvinder.

Temperaturerne når 10-13 grader.

- Det er ikke varmt, men normalt for årstiden, og det er nok til, at det om eftermiddagen er muligt at sidde ude og nyde en kop kaffe eller varm kakao, hvis man sætter sig op af en solbeskinnet mur, siger Steen Rasmussen.

Vinden kommer danskerne ikke til at bemærke før søndag, hvor den frisker lidt op fra syd, inden vejret fra tirsdag bliver mere ustadigt, oplyser DMI.