TV der bevæger dig

Sommerbranderter på vejene

Siden lørdag aften ved midnatstid og frem til søndag morgen har Sydøstjyllands Politi standset fire bilister - alle sigtet for spirituskørsel.

ARKIVFOTO Flere bilister kørte bil mens de var påvirket af alkohol, oplyser Sydøstjyllands Politi. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Patruljerne fra Sydøstjyllands Politi har det seneste halve døgn afsløret en håndfuld sommerbranderter i trafikken. Alene siden midnatstid natten til søndag er der oprettet fire sager om spirituskørsel fordelt over hele politikredsen frem til søndag formiddag.

Fire sager på et halvt døgn:

Sent lørdag aften blev en 47-årig mand standset af politiet i Almind, mens han førte bil i spirituspåvirket tilstand.  

 

Ved 02-tiden var det en 21-årig kvinde i Fredericia, der ikke havde ladet bilen stå, selvom hun havde drukket.

 

Tidlig søndag morgen blev en 20-årig mand stoppet på motorvej E45 v. Skanderborg, mens han i følge politiet var påvirket af både alkohol hash.

 

Lidt efter kl. 6 søndag morgen blev 23-årig mand stoppet ved en rutinemæssig kontrol i Vejle. Også her var der tale om en bilist, der førte bil med for meget alkohol blodet.

De fire sager ærgrer vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz:

- Det er meget almindeligt i weeekenden - desværre. Der er ingen tvivl om, at hvis man skal ud i sommeren og hygge sig med venner og familie, så bør man overveje, hvordan man kommer hjem, lyder opfordringen fra vagtchefen.

Der er ingen tvivl om, at hvis man skal ud i sommeren og hygge sig med venner og familie, så bør man overveje, hvordan man kommer hjem.

Hans Hoffensetz, vagtchef, Sydøstjyllands Politi

Euforiserende stoffer 

I Sydjyllands Politikreds viser en optælling, at der ikke har været registreret en eneste sag om spirituskørsel det seneste døgns tid: 

- Det er lidt usædvanligt, at vi ikke har nogle spritibilister. Det er glædeligt og posititvt, siger vagtchef Steen Madsen til TV SYD.

Han oplyser dog, at der i samme tidsrum har været fire bilister, der er blevet standset i politikredsen mens de har været påvirket af euforiserende stoffer som fx. hash.