TV der bevæger dig

Sommeren er tilbage

Der bliver rig lejlighed til at nyde vejret for dem, der har valgt at holde ferie herhjemme i den kommende uge. Temperaturen kan nå 25 grader senere på ugen, og solen skinner en stor del af tiden, lyder det fra DMI.

Termometeret sniger sig igen over 20 grader i denne uge. (Colourbox)

- Det bliver en rigtig pæn uge, der byder på en del sol, lyder det fra den vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen.

- Det bliver en hæderlig uge, hvor det bliver lunt og måske endda varmt nogle dage. Gennemgående bliver det pænt, og der kommer sol periodevist, siger han.

Ugen begynder med temperaturer mellem 18 og 23 grader, men det bliver varmere i ugens løb. Flere dage kan termometeret nå op på de 25 grader, der skal til for at kalde dagen en temperaturmæssig sommerdag.

Brag af en weekend

Allerede onsdag kan det blive 25 grader nogle steder i landet, men i weekenden skulle de gode temperaturer være mere jævnt fordelt.

- Vi slutter af med et brag af en weekend. Lige nu tyder prognoser på, at det bliver omkring 25 grader lørdag og generelt mellem 20 og 25 grader søndag, siger Lars Henriksen.

Kan drille lidt

Der er dog et par undtagelser til det pæne vejr, advarer meteorologen.

- Det kan godt være, at det kan drille lidt. Specielt i den vestlige del af Danmark kan man i perioder få flere skyer og tåge. Men det skulle gerne klare op, siger Lars Henriksen.

Her bliver det også køligere på grund af vestenvind først på ugen:

- Helt ude vestpå når man ikke 25 grader. Måske når man knapt nok 20 med vestlige vind.

Enkelte lette byger

Der kan også komme et par dråber fra oven i ugens løb. Især mandag og tirsdag og så igen natten til fredag.

- Der kan komme enkelte lette byger. Men det er svært at sige præcist hvor, lyder det fra meteorologen.

Sidst på ugen drejer vinden og kommer til at blæse fra nord. Dermed bliver de varmeste temperaturer efter alt at dømme fundet inde midt i landet. I ugens begyndelse kan de østlige egne måle de højeste temperaturer.