TV der bevæger dig

Varmen retur efter træls mandag

Solen og varmen vender tilbage i løbet af ugen, men først er der lige en træls mandag, der skal overstås.

Regndråber på ruden - en træls mandag, der skal overstås.

Ugen begynder grumt med et vådt og blæsende efterårs-klask af en mandag.

Men den slutter flot med sensommervejr, så det basker, og fredag og lørdag ser ud til at blive ugens vejrmæssige kulmination.

- Ugevejret starter ud ganske efterårsagtigt med perioder med regn mandag, fortæller Michael Skelbæk, vagthavende meteorolog hos DMI.

Hård vind

- Det bliver blæsende med en jævn til hård vind og stedvis op til kuling, og temperaturerne ligger på en 15 til 17-18 grader og absolut ikke noget med solskin, tilføjer han.

Efter mandagen ser det ud til at holde nogenlunde tørt. Tirsdag og onsdag er der stadig skyer på himlen, men solen begynder at bryde frem, og temperaturerne stiger.

Kort sagt er der tale om en stigende vejr-formkurve i løbet af ugen.

- Ja, det bliver gradvist pænere og pænere med mere og mere solskin. Når vi frem til fredag og lørdag, så er temperaturerne kommet op på mellem 20 og 25 grader, siger Michael Skelbæk fra DMI.

Flot og sommeragtigt

- Så det bliver rigtigt flot og sommerligt vejr, kan man næsten kalde det vejr, som vi står foran, tilføjer meteorologen.

Ifølge prognoserne bliver det midt- og vestjyderne, som får de højeste temperaturer i slutningen af ugen, men det vil også føles dejligt varmt for de fleste andre danskere med 20 til 23 grader.

Søndag bliver en lille smule køligere end de foregående dage, men stadig på den gode side af 20 grader i dagtimerne, lyder det.

Mere vejr