VM-bronze til bager fra Brædstrup

22-årige Stephanie Carbel Svendgaard fra Brædstrup vandt bronze ved VM for håndværkere i Brasilien. I alt 11 danske deltagere fik medaljer med hjem i flyet, som mandag bringer dem hjem.

Stephanie medvirkede i TV SYDs serie, Hej Mester, forrige år. Hun arbejder i dag hos Byens Brød i Silkeborg, som om tre uger overtages af Lagkagehuset.

Fem unge fra Syd- og Sønderjylland var mellem de 18 danske håndværkere, som har været med til VM i Skills, som konkurrencen hedder.

Og der var sølv til en murer fra Skive, og to bronze-medaljer til hhv. bageren fra Brædstrup og en tømrer fra Sakskøbing.

Derudover opnåede otte af de danske deltagere over 500 af 600 mulige point, og det udløser "Medal of excellence".

Fra Syd- og Sønderjylland er foruden Stephanie Carbel Svendgaard er det Puk Maria Søndergaard Mortensen, der har vundet DM for tjenere og arbejder på Munkebjerg Hotel, Jesper Stie Sørensen, der har vundet DM for automekanikere og arbejder hos Peugeot i Give, Marco Brems, der er malerlærling hos A-Z-maleren i Hedensted, og Thomas Vilain Rørvang, der har vundet DM for møbelsnedkere. Han er iværksætter og har allerede startet sin egen virksomhed med fire medarbejdere.

Det danske landshold har siden tirsdag løst opgaver på tid i konkurrence med 1200 andre unge håndværkere fra over 59 nationer. 50 forskellige håndværk var repræsenteret.

Deltagerne må ikke være fyldt 23 år inden årets udgang.