Vojens hjemsted for vestdansk vækstfond

Vækstfondens nye vestdanske afdeling kommer til at ligge i Vojens. Stig Poulsen, tidligere direktør i Danfoss Ventures, bliver områdedirektør for Vestdanmark.

Vækstfondens bestyrelse har valgt Vojens som den bedst egnede placering af fondens nye vestdanske afdeling. Områdets centrale placering sikrer nem adgang til fonden for iværksættere, virksomheder og samarbejdspartnere i Vestdanmark.
Den vestdanske afdeling får 150 mio. kr. i arbejdskapital, og det ventes, at fondens sekretariat allerede inden årets udgang er funktionsdueligt.

Fem medarbejdere

Stig Poulsen, tidligere direktør i Danfoss Ventures A/S, bliver ansvarlig for den nye afdeling i Vestdanmark. Stig Poulsen er uddannet civilingeniør og har i 20 år arbejdet med investering i og udvikling af videntunge projekter og virksomheder i Vestdanmark. Afdelingen får i alt fem medarbejdere.

Ønske fra Vest: Send flere penge

Oprettelsen af Vestdansk Vækstkapitalfond er en del af regeringens ?Danmark i balance?-udspil. Fonden har længe været et stærkt ønske fra regionsrådsformand Carl Holst, da Vækstfonden i perioden 2000-2010 blot anvendte 40 pct. af sine midler vest for Storebælt. Efter der kom fokus på ubalancen ser tallene lidt anderledes ud, og i andet halvår 2010 er 56 pct. af fondens midler således tilflydt Vestdanmark.