Berlin støtter Mindretallenes Hus med millioner

Sydslesvigsk Forening kunne lørdag fortælle, at der er afsat 4,5 mio. kr. til etablering af Mindretallenes Hus i Flensborg.

På lørdagens landsmøde i Sydslesvigsk Forening var der en ekstra god nyhed. Det blev nemlig oplyst, at forbundsdagens finansudvalg i Berlin har sat 600.000 euro, eller hvad der svarer til 4,5 mio. kr., af på finansloven 2016 til at etablere et Mindretallenes Hus i Flensborg. Ejendommen, som skal udgøre Mindretallenes Hus, er beliggende lige ved siden af det danske kulturcenter Flensborghus i Flensborg.

- Det er med overordentlig tilfredshed, vi har modtaget meddelelsen om støtten til Mindretallenes Hus. Vore intentioner med at gøre det politiske Berlin opmærksom på forbundsrepublikkens overordnede ansvar for den tyske mindretalspolitik er ved at bære frugt, selv om der er lang vej igen, siger Sydslesvigsk Forenings formand Jon Hardon Hansen og generalsekretær Jens A. Christiansen i en pressemeddelelse.

Den spæde start på Mindretallenes Hus er gennemført med etablering af informations- og mødefaciliteter i en nedlagt forretning i Nørregade 78 i Flensborg ud mod gaden.

Det egentlige projekt er dog istandsættelsen af et pakhus i baggården. Der er blandt andet planer om, at Mindretallenes Hus skal indeholde et informations- og dokumentationscenter, som fortæller mindretallenes historie.