Forbud mod rockere

Det skal være slut med rygmærker og bandeaktioner syd for grænsen. Her har man forbudt rockeraktiviteter og klubhuse for Hells Angels og Bandidos.

I går sendte politiet 330 mand ind i en aktion mod de to rocker-grupper, Hells Angels i Flensborg og Bandidos i Neumünster mellem Kiel og Hamborg. 

De fjernede skiltene fra de rockerborge, der tidligere har huset banderne. Sådan skal det ikke være mere - sådanne skilte er fra i dag forbudte i gadebilledet.

Det er delstatsregeringen i Kiel, der efter tre episoder med åben krig mellem de to grupper, har forbudt aktiviteterne i rockermiljøet. I Danmark er der i løbet af de sidste to år meldt om 115 episoder med bande-relateret kriminalitet.

Lægger sag an

Fra i dag er det altså også ulovligt at bære rygmærker med de to klubbers navne, derfor beslaglagde politiet adskillige under gårsdagens aktion. Bærer man nu et sådant mærke i Slesvig-Holsten, fører det til en anholdelse. Klubberne har heller ikke mulighed for at stifte en ny organisation under et andet navn - den slags fører myndighederne kontrol med.

Der er organisationsfrihed i Tyskland, og den varsler rockergrupperne at påberåbe sig. De vil lægge sag an mod regeringen i Kiel. Her vurderes det dog, at banderne er kriminelle, og derfor ikke kan benytte sig af den organisationsfrihed, der ellers er beskrevet i den tyske forfatning.