TV der bevæger dig

Generalkonsul fjernet via pressen: Jeg har intet hørt

Henrik Becker-Christensen fortsætter ikke, selv om Bertel Haarder ikke kommer. Han er fjernet via pressen. Selv venter han på besked om sin videre tjeneste. -Det er ikke normal praksis, siger han til TV SYD.

Henrik Becker- Christensen er fjernet fra sit job via pressen. selv har han intet hørt. Foto: TV SYD

Efter 1. september næste år hedder generalkonsulen i Flensborg ikke Henrik Becker- Christensen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen fjernede ham via Ritzau Bureau torsdag eftermiddag uden at orientere hovedpersonen først. 

Henrik Becker-Christensen siger til TV Syd, at han har læst det samme, som vi har, ad de samme nyhedskanaler, men han har intet hørt fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg kan bekræfte, at jeg også har set det. At der er kommet denne pressemeddelelse fra statsministeren, og det må jeg jo tage ad notam. Men jeg afventer at høre ad tjenestevejen, hvad der sker, siger Henrik Becker Christensen, som ikke vil sige, at han er blevet fyret fra jobbet.

-Jeg er blevet forflyttet, og jeg har ikke har yderlige kommentarer til sagen.

- Er det normal praksis?

- Nej, det er ikke normal praksis.

-Hvad tænker du om forløbet?

-Det tænker jeg intet officielt om. Lige nu vil jeg afvente og se, hvad der sker, siger generalkonsulen.

Direkte adspurgt svarer han dog på sin personlige reaktion på de mange rosende ord, som er strømmet ham og hans frue, Grethe Bay, i møde i læserbreve i Flensborg Avis, siden udenrigsminister Anders Samuelsen den 30. november meddelte, at afgående kulturminister Bertel Haarder skulle være ny generalkonsul i Flensborg.

- De mange venlig ord om min og min kones indsats hernede, det har varmet. Og ja, der er mange gode grunde til at nævne min kone i den forbindelse. Vi er to til det her.

     

Mest sete på tvsyd.dk