Historisk kro er brændt ned - to personer blev behandlet for chok

Den Historiske Kro syd for Flensborg brændte mandag ned. Kroen brændte også i 1980.

Der er ikke meget tilbage af Historiske Kro, der ligger i Oversø syd for Flensborg.

Branden blev opdaget klokken 12.40 af køkkenpersonalet, der straks slog alarm. Hele kroen blev evakueret, og to personer kom i behandling for chok. Det historiske stråtag var helt omspændt af flammer.

Karl Neuwerk, der er chef hos det lokale brandvæsen, oplyser til TV SYD, at 200 brandfolk var indsat til at bekæmpe branden. Slukningsarbejdet fortsatte frem til klokken 22 mandag aften.

Dermed er det tilbage til nulpunktet for den gamle kro, der er så gammel, at den simpelthen hedder Historischer Krug, Historiske Kro på dansk.

Brændte også i 1980

Først omtalt i 1529 blev kroen kongelig priviligeret dansk kro i 1624 og tjente som Røde Kors' første feltlazaret i krigen i 1864. 80 soldater, der ikke overlevede behandlingen, er begravet på gårdspladsen.

Den daværende ejer, Hans Peter Clausen, fik en fornem østrigsk orden for at stille sin kro til rådighed.

Den dag i dag serverer kroen frisk suppe hver 6. februar tilberedt efter Hans Peter Clausens hustrus originale opskrift fra 1864.

Kroen er gradvist blevet udvidet med stor have og wellnesscenter. Ulykkeligvis brændte kroen også i 1980.

Annelise Hansen er nabo og har været det i 67 år.

 - Det er fuldstændig som i 1980. Vi bor 50 meter fra kroen og var bange for, at ilden skulle sprede sig til vores hus. Men heldigvis var der næsten vindstille, så vi slap igen, fortæller hun.