Sydslesvigsk Forening kæmper for at få foreningslivet endegyldigt ud af coronaskyggen

Lørdag havde Sydslesvigsk Forening årsmøde, hvor særligt det kommende års udfordringer med at få foreningslivet tilbage på niveau efter Covid-19 fyldte meget.

- Frivillig, fordi jeg ikke kan lade være

Sådan lyder Sydslesvigsk Forenings nye motto. Det står klart efter foreningens årsmøde 2022, der blandt andet også bød på en prisoverrækkelse samt valg af ny formand for kulturudvalget. 

- Jeg er glad og synes, det har været et godt landsmøde. Nu trækker vi i arbejdstøjet igen, og med vores nye motto sætter vi blandt andet fokus på frivilligheden, der bærer mindretallet, siger Sydslesvigsk Forenings formand, Gitte Hougaard-Werner. 

Sydslesvigsk Forenings (SSF) landsmøde 2022 er foreningens 46. landsmøde, og blev afholdt lørdag på Husumhus i Husum. 

Et af punkterne på dagsordenen til Sydslesvigsk Forenings landsmøde 2022 er formanden beretning, hvor Gitte Hougaard-Werner holder en tale til forsamlingen omkring sit syn på tingene.
Et af punkterne på dagsordenen til Sydslesvigsk Forenings landsmøde 2022 er formanden beretning, hvor Gitte Hougaard-Werner holder en tale til forsamlingen omkring sit syn på tingene.
Foto: Tim Riediger, SSF

Foreningslivet halter stadig efter

Frivilligheden er ifølge formanden ikke det eneste, som SSF vil have fokus på i det kommende år. 

Faktisk fortæller hun, at det kommende års helt store udfordring i det sydslesvigske bliver at få foreningslivet tilbage på omgangshøjde med tiden inden coronapandemien. 

- Hernede er folk stadig lidt tilbageholdende med at melde sig ind i foreningerne, og samtidig kan vi jo også mærke inflationen, men hvis vi hæver priserne, så kommer der slet ikke nogen, siger Gitte Hougaard-Werner og fortsætter:

- Men vi fik en god snak om det på landsmødet, og der var faktisk et distrikt, der har fået 25 nye medlemmer, hvilket jo bestemt en positiv udvikling.  

Debatten under dette års landsmøde i Sydslesvigsk Forening blev som noget nyt afholdt i stil med TV2-programmet Højlunds Forsamlingshus, hvor folk i stedet for at bevæge sig op på talerstolen fik lov at tale i mikrofonen fra deres plads i salen, fortæller formanden.

Undervejs var der også indslag fra forskellige organisationer og foreninger i Sydslesvig, og særligt én gjorde et ekstra indtryk på formanden.

- Flensborg havde en rigtig spændende video med, hvor de opfordrer folk til at komme med deres ideer til projekter, og så vil byen hjælpe med at få det sat i værk, siger Gitte Hougaard-Werner.