TV der bevæger dig

Tyske modulvogntog op i Folketinget

Folketingets Transportudvalg har kaldt transportminister Henrik Dam Christensen (S) i samråd om Slesvig-Holstens beslutning om at trække sig ud af det tyske forsøg med modulvogntog, skriver Flensborg Avis.

De 25 meter lange vogntog må ikke køre syd for grænsen.

Udvalget har efter ønske fra den tidligere transportminister, Hans Christian Schmidt (V), spurgt ministeren om, hvad han vil gøre i forbindelse med delstatens beslutning om at droppe modulvogntogsforsøg i fremtiden, og målet er klart.

- Det er min forventning, at transportministeren efter samrådet tager kontakt til regeringen i Kiel. Det gjorde jeg også selv i min minister-tid, siger Hans Christian Schmidt til Flensborg Avis.

Sagen om modulvogntog er en varm kartoffel i både Danmark og Tyskland, men fra dansk side er der ingen tvivl om, at man ønsker at kunne gøre brug af modulvogntog - også i Tyskland.

Sparer energi

Forsøg i Danmark har da også tydeligt dokumenteret, at modulvogntogene sparer diesel og effektiviserer transporterne, uden at det går ud over sikkerheden.

- Derfor vil det også være ødelæggende, hvis Slesvig-Holsten trækker sig ud af forsøget, og et slag i ansigtet for miljøet, siger Hans Christian Schmidt.

Den tidligere danske transportminister håber, at den ny regering i Slesvig-Holsten besinder sig og giver grønt lys for forsøg med modulvogntog i delstaten.

- Jeg håber, at regeringen vil ændre dens beslutning, og i det hele taget forstår jeg ikke, hvad Slesvig-Holsten har imod modulvogntog, siger Hans Christian Schmidt.

Den administrerende direktør for H.P. Therkelsen og tidligere formand for brancheorganisationen International Transport Danmark, Mogens Therkelsen, har også store forventninger til mødet på Christiansborg.

- Jeg forventer, at den danske transportminister efterfølgende tager fat i såvel den ny transportminister i Slesvig-Holsten som transportministeren i Berlin for at få skabt den nødvendige forståelse for, at danske vognmænd skal have adgang til tyske motorveje og større veje til modulvogntogs-forsøg, siger Mogens Therkelsen til Flensborg Avis.

Samrådet finder sted på Christiansborg torsdag den 9. august.

Mere vejr