Dinosaurer fra Givskud skal vogte grænsen

Jonna Nielsen og Anders Kristensen gav de højeste bud, da Givskud Zoos auktion over tre kæmpe dinosaurer sluttede onsdag. Nu skal de to købere blot shanghaje lastbiler og kraner.

- Jeg ville være stoppet ved de 30.000 kroner, men så kunne jeg mærke, at mavefornemmelsen var der. Den måtte jeg have.

Mavefornemmelsen tilhører Jonna Nielsen fra Tønder. Hun måtte onsdag erkende, at det kan gå stærkt, når man er på auktion. Det resulterede i, at hun erhvervede sig en ti meter lang Parasaurolophus, der rager tre og en halv meter i vejret.

Det oprindelig maksimumbud på 30.000 tusinde kroner blev i stedet til 37.000.

- Jeg så TV SYD og tænkte, den skal jeg have. Min mavefornemmelse var, at den ville stå godt ude foran min butik. Min kæreste pressede også lidt på. Nu glæder jeg mig bare helt vildt til, at den kommer hjem, fortæller hun.

Kødæderne, tak!

Det stak også af i den anden side af grænselandet. I Flensborg sad Anders Kristensen og bonussønnen Matteo nemlig også og bød. De løb afsted med ikke kun én dinosaur, men hele to.

- Det gik måske også lidt over gevind i går. Det stak lidt af. Vi bød faktisk på alle tre. En familie skal man ikke skille ad, men vi blev også enige om, at de to kødædere var et godt par, fortæller Anders Kristensen.

Han skal bruge de to dinosauere som blikfang ved sin kontorbygning og lagerhal ved AK Trading i Padborg.

- De kommer til at peppe Padborg lidt op, som ellers er præget af mange lastbiler. Men det er nu ikke for at starte en Jurassic Park i Padborg - siger jeg nu - men nu må vi se. Det er i hvert fald ikke planen, fortæller en grinende Anders Kristensen.

Parasaurolophusen, der nu er under ejerskab af Jonna Nielsen i Tønder, skal også agere blikfang ved hendes butikken i Tønder. Pladsen den er tiltænkt er i øjeblikket et grusbed, men det skal selvfølgelig laves om.

- Nu er vi nødt til at plante noget grønt. Det er jo en planteædende dinosauer, så dur det ikke med grus. Den kommer også til at kunne spise af vores æbletræ. Det glæder jeg mig til, fortæller Jonna Nielsen.

Denne tyrranosaurus rex er en af de tre dinosaurer, Givskud Zoo havde sat på auktion. Nu hedder ejeren Anders Kristensen.
Denne tyrranosaurus rex er en af de tre dinosaurer, Givskud Zoo havde sat på auktion. Nu hedder ejeren Anders Kristensen.
Foto: Givskud Zoo

De går ikke turen selv, de skal køres

Selvom de har ben, så er der ikke megen hjælp at hente hos de tre dinosaurer. En kampvægt på omkring to tons hos den største af de tre, tyrannosaurus rex, og en højde på 5,5 meter, så bliver det ikke nogen nem opgave at fragte den til Padborg.

Ifølge Anders Kristensen skal den nemlig på ladet af en sænket speciallastbil.

- Den kan i hvert fald  ikke komme ad motorvejen. Den er simpelthen for høj. Jeg håber, at vi måske kan afmontere hovedet eller sådan noget. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt, hvis den skal på en specialvogn. Men nu skal jeg lige besigtige den først, jeg har ikke set den rigtigt før, fortæller Anders Kristensen.

Samme opgave, dog i lidt mindre skala, står Jonna Nielsen også overfor. Hun skal fragte sin planteæder på 3,5 meter til sin butik Tønder Shoppingcenter.

- Nu skal jeg op og se den. Jeg har aldrig set den før. Så må jeg finde en kran og lastbil, som kan hjælpe mig med at fragte den hjem. Jeg tror, den bliver et godt tilløbsstykke. Mine kunder snakkede allerede om i dag, at de skal have taget billeder med den, fortæller hun.

Det kom de til at koste

Overraskelse venter

Anders Kristensen kom af med rundt regnet 133.000 kroner. Dertil kommer salær og gebyr for sit indkøb onsdag aften. Selvom han og bonussønnen Matteo på seks år sad sammen og sendte bud afsted, så ved den yngste af de to stadig ikke, at de vandt auktionen.

- Vi fik ikke nogen bekræftigelse på, at vi havde vundet i går. Den har jeg først fået her til formiddag sammen med regningen. Nu skal jeg hjem og overraske ham. Jeg tror han kommer til at gå helt amok - det er jeg ret sikker på, fortæller Anders Kristensen.