Et spørgsmål om, at broen er grim

Der skal være plads til alle, siger Friluftsrådet i en kommentar til striden mellem mountainbikere og andre bruger af skoven ved Tønder. Her er det måske mest et spørgsmål om, at nogen synes, at cykelkørernes bro er grim.

- Vi får faktisk færre henvendelser af den type som i Tønder, siger konsulent for Friluftsrådet, Mads Ellegaard, til TV SYD. Det drejer sig oftere om affald.

Friluftsrådet går ind for at alle skal kunne bruge naturen.

Mads Ellegaard tror dog, at det i sagen fra Tønder mere handler om æstetik. At nogen ikke synes, at mountainbikernes træsti pynter i naturen. At den er for grim.

Tønders mountainbikere har selv opført broen for at kunne passere ét smattet område på skovens knap otte kilometer lange rute. Broen i Soldaterskoven er 40 meter lang.

Men de sønderjyske bjergryttere har været lige hurtige nok med broen. Skoven ejes nemlig af staten og derfor skal Naturstyrelsen give lov til byggeriet.

Og det har klubben ikke fået. Derfor kræves sti-broen fjernet.

- De har lavet den uden at få en aftale med os, siger skovrider Bent Rasmussen, Naturstyrelsen, Vadehavet. Derfor er vi nødt til at se på, om vi ville have givet lov til det, hvis vi var blevet spurgt. Og der er svaret: Nej, det ville vi ikke! Derfor bliver man nødt til at fjerne den igen.

Broen har mountainbikerne blandt andet lavet for at komme væk fra de større stier, hvor de mere almindelige skovgæster færdes.

Mountainbikerne har fået frist til den 14. januar til selv at pille broen ned