TV der bevæger dig

Hestene hjalp Trine videre i livet

Trine Snitgaard drømte om en karriere til hest og var godt på vej til at opfylde den, da hun blev udsat for et biluheld, fik piskesmæld og kroniske smerter. Med ét var Trine Snitgaards fremtidsplaner ændret og arbejdslivet med heste, så ud til at være umuligt.

02:01

1 af 2

Trine Snitgaard havde 16 dage forinden ulykken købt en gård sammen med sin mand. Planen var at bygge en ridehal, så Trine kunne gå efter sin drøm om at blive rytter, men efter bilulykken kunne hun ikke længere ride. Trine bevarede troen på, at hun kunne komme tilbage til karriereplanerne, så ridehallen blev bygget.

I dag er det 13 år siden, ulykken skete. Smerterne har været for store til, at Trine Snitgaard er kommet tilbage på hesten som rytter. Kun en enkelt tur på hesteryg i ny og næ kan det blive til. Drømmen om at blive rytter er brast, men lysten til at arbejde med heste og en god portion vilje har hold drømmen om at arbejde med heste i live.

Trine Snitgaard har i dag heste opstaldet på gården. De skal lukkes ud om morgenen, have mad og lukkes ind om aftenen. Nogle dage kan hun ikke komme ud af sengen p.g.a. smerter, men så hjælper hendes familie og venner til. Trine Snitgaard er blevet tilbudt førtidspension, men det er lykkedes hende at fungere i et flexjob.

- Jeg er kun 38 år, og jeg vil gøre alt for at kunne blive ved med at arbejde. Det er til tider rigtig hårdt, men med hjælp fra venner og familie kan det lade sig gøre og kontakten til hestene har reddet mit mod og mit humør, siger Trine Snitgaard.

Mød Trine Snitgaard i Naboer kl. 15

Du kan høre hele Trine Snitgaards historie i Naboer, der sendes direkte kl. 15 på TV SYD+ og genudsendes kl. 19.55 og 20.25.