TV der bevæger dig

Lykken er ikke gods eller guld

Sydvestjyderne er som gruppe betragtet dårligt uddannede og har en lav løn - alligevel "påstår" de, at de har et godt liv.

05:05

1 af 2

Borgerne i det såkaldte Udkantsdanmark er på flere punkter mere tilfredse med deres liv end folk i traditionelle vækstområder. Ny Regional Udviklingsplan vil bruge den viden aktivt.

Som de første herhjemme har Region Syddanmark målt borgernes tilfredshed med deres eget liv ? og holdt svarene op imod de økonomiske statistikker, som man normalt bruger til at måle tilstanden i et område.

Og de første resultater rummer flere opsigtsvækkende konklusioner, der går imod billedet i den store debat om Udkantsdanmark.

Selv om nogle områder i regionen klarer sig bedre rent økonomisk, er borgerne her nemlig ikke nødvendigvis mere tilfredse med livet end borgerne i områder med mindre økonomisk vækst.

Det giver stof til eftertanke for regionens politikere.

Målt på indkomst, uddannelse, sundhed m.m. burde indbyggerne i Trekant-området i forhold til vores almindelige opfattelse være mest tilfredse med deres liv.

Men sådan er det ikke, når man spørger borgerne selv. Så viser det sig at sydvestjyder - trods lav indkomst og dårlig uddanelse - er mere tilfredse.

Så linjen i den gamle danske sang "Lykken er ikke gods eller guld" ser ud til stadigvæk at have aktualitet.