Se video: Belli-par fejrer guldbryllup i sønderjysk by

Peter Belli og hans kone June fejrer onsdag deres guldbryllup i Løgumkloster, hvor alle er inviteret.

Tilbage i august 1965 kørte Peter Belli dødsdrom ved Kloster Mærsken i Løgumkloster. Her fik den langhårede rock-musiker for første gang øje på June. To år senere, den 9. august 1967, blev de gift.

50 år senere holder kærligheden stadig, og det fejrer June og Peter Belli ved onsdag at fejre deres guldbryllup der, hvor de første kærlighedsfrø blev sået – Løgumkloster.

Festlighederne begyndte klokken 12 med en frokost for specielt indbudte uden pressens tilstedeværelse.

Resten af dagen var programmet åbent for alle og begyndte klokken 14 med åbningen af en mini Belli-udstilling med omdrejningspunkt i ungdomskulturen i 1967.

Fra 14.30 kørte guldægteparret tur i hestevogn forbi Kyssebænken og mindepladen. Herefter gik turen gennem tivoli, der var ved at stille op og til slut over brostenene i Vestergade, Slotsgade og op til Løgumkloster Kirke.  

- Vi er meget beærede, fortalte June Belli til TV SYD, mens hun og Peter sad på deres bænk midt i byen.

Klokken 15 modtog dagens hovedpersoner en kirkelig velsignelse i Løgumkloster Kirke. Her var alle velkomne til at deltage, men der måtte ikke fotograferes. 

Herefter gik turen tilbage til Centralhotellet, hvor der var reception for alle og mulighed for at hilse på guldbrudeparret, indtil arrangementet sluttede klokken 17.30.