Største overskud i Eccos historie

Ecco har i 2018 haft den største omsætning i virksomhedens 55-årige historie. Knapt 10 milliarder kroner er der solgt sko og støvler for sidste år.

Folk kan lide Ecco-sko og støvler. I hvert fald har Ecco i 2018 lavet det største overskud nogensinde i de 55 år, den familieejede virksomhed har eksisteret. 

Skokoncernen, der har hovedsæde i Bredebro i Sønderjylland, omsatte sidste år for 9,75 milliarder danske kroner, og overskuddet lander på 1,5 milliarder kroner før skat.

quote

Vi har også fundet en forretningsmodel, der ret faktisk virker i en branche, der er under stor omstilling.

Steen Borgholm, administrerende direktør, Ecco, Tønder

Det er andet år, administrerende direktør Steen Borgholm leverer et rekordregnskab til Ecco-familien, og han sender roser til alle de godt 21.000 ansatte i koncernen.

-  Vi har også fundet en forretningsmodel, der ret faktisk virker i en branche, der er under stor omstilling. Vi har skabt 10 procent vækst i vores detailforretninger og 36 procent vækst i vores online-forretninger, siger administrerende direktør hos Ecco Steen Borgholm til TV SYD.

Det er især i Asien og USA, at Ecco har vækstet.

I 2017 satte 44-årige Steen Borgholm sig i direktørstolen hos Ecco som den første administrerende direktør hentet udenfor familien Toosbuy, der grundlagde virksomheden i 1963, og det er en fortrøstningsfuld direktør, der ser ud i fremtiden.

quote

Halvdelen af de sko, vi solgte sidste år, solgte vi gennem vores egne hjemmesider, og vi kan derfor også kommunikere direkte med forbrugerne, og det kommer til at betyde noget i fremtiden.

Steen Borgholm, administrerende direktør, Ecco, Tønder

- Vi kender vores forbrugere. Halvdelen af de sko, vi solgte sidste år, solgte vi gennem vores egne hjemmesider, og vi kan derfor også kommunikere direkte med dem, og det kommer til at betyde noget i fremtiden, siger Steen Borgholm.

44-årige Steen Borgholm overtog ledelsen ​​​hos Ecco i maj 2017 som den første administrerende direktør uden for familien.
44-årige Steen Borgholm overtog ledelsen ​​​hos Ecco i maj 2017 som den første administrerende direktør uden for familien.
Foto: Nicolai Reinhold, TV SYD

Da Eccos stifter, Karl Toosbuy, døde i 2004, overtog svigersønnen Dieter Kasprzak direktørposten, og datteren, Hanni Toosbuy Kasprzak, blev virksomhedens nye ejer og bestyrelsesformand.

Ecco er sammen med Lego, Linak og Danfoss en af fire store succesrige familieejede virksomheder i Syd- og Sønderjylland. 

Virksomheden beskæftiger i alt 21.300 ansatte.