Få det fulde overblik over parkering, transport og vejspærringer til Touren

Få overblikket over trafikken og transporten til og fra 3. etape af Tour de France her.

Vil du gøre det til en god oplevelse at opleve 3. etape af Tour de France i Syd- og Sønderjylland, så handler det om planlægning.

For trafikken til og fra ruten og på tværs af kommunerne bliver massiv.

Så her kommer et overblik over, hvordan kommunerne håndterer trafikken og transporten til og fra etapen.

Kommunerne håndterer parkering lidt forskelligt. I Vejle er det nemlig muligt at købe en parkeringsplads, mens det i andre kommuner er først til mølle.

Hvad angår vejspærringer, så har Vejdirektoratet lavet et kort over, hvilke veje der er spærret og i hvilket tidsrum.

Trafikselskaberne i de forskellige regioner og kommuner er gået sammen om at lave et kort, hvor man kan finde offentlig transport til og fra etaperne i Danmark.

Hvis der er brug for akut hjælp, ringes der 112. Der er udarbejdet beredskabsplaner, som sikrer, at ambulancer, brandbiler og politiet altid kan komme frem til dig. Der er ligeledes taget højde for, at hjemmepleje kan komme frem.

Sådan håndterer kommunerne trafik og transport

1

Vejle Kommune

Foto: Søren Pors Grundahl, TV SYD

Trafik

 • Fra klokken 8 til 15.30 vil flere veje være spærret - inklusiv selve ruten. Du kan derfor ikke køre på eller krydse ruten i bil i det tidsrum. På de dele af ruten, hvor der er hegn, vil du dog stadig kunne krydse ruten til fods eller med cykel gennem særlige sluser


Se kort over vejspærringer i Vejle Kommune her.

Privat transport

 • Vejle Kommune anbefaler generelt, at man lader bilen stå og tager offentlig transport, hvis man vil se Tour de France i en af kommunens stationsbyer. 
 • Hvis man alligevel tager bilen, så kan man parkere den på en af de udpegede parkeringspladser, som kan ses på kortet nederst i denne boks. I Jelling og Vejle kræver det en parkeringsbillet, som kan købes her. Derefter kan man enten gå eller tage offentlig transport til ruten. I Jerlev køber man parkeringsbillet over MobilePay.
 • Ankommer du senere end kl. 08, er det vigtigt, at du vælger en parkeringsplads, som er tilgængelig fra den retning, du kommer fra. (P1 via Bredstenvej, motortrafikvej 28, fra Billund/Esbjerg, P2-P4 fra E45 Aalborg/Aarhus og Midtjyske Motorvej fra Herning/Ringkøbing samt P5 fra E45 Syd- og Sønderjylland og Fyn).
 • Vær opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke vil være muligt at reservere en parkeringsbillet på dagen, og kun biler med reservation kan forvente at få en plads.
 • Når du har parkeret din bil, kan du enten gå eller cykle på din egen medbragte cykel ind til centrum. Der er 4-5 km ind til centrum fra flere af parkeringsområderne, hvorfor det er en god idé at tage fornuftigt fodtøj på eller medbringe din egen cykel.
 • Der er handicappladser så tæt på løbet som muligt. De findes på Anesmindevej i Jelling samt Willy Sørensens Plads, p-huset Trondúr og parkeringspladserne ved Vejle Sygehus på Lille Grundet Hulvej. Det kræver også en parkeringsbillet, som kan købes her.


Offentlig transport

 • Vejle Kommune opfordrer, at man i videst muligt omfang tager offentlig transport til og fra ruten. Dog kan man parkere bilen på udvalgte parkeringspladser og endda bestille parkeringstilladelser på dagen via linket her.
 • Bybusser er gratis i Vejle 3. juli. Der er indsat ekstra busser på nogle linjer, og busserne er forbeholdt gangbesværede, ældre og familier med børn.
 • På to strækninger - mellem Dandyvej i det nordlige Vejle og ind til Vejle Trafikcenter og mellem Andkærvej og Fundersvej - kører der denne dag busser ca. hvert 7. minut. De er mærket med henholdsvis Tour de France 1 og Tour de France 2, og de samler op fra to store parkeringsområder og kører ind til midtbyen.
 • Der er en speciel køreplan for alle Vejles bybusser i tidsrummet 6.00 – 17.00. Derefter genoptages normal søndagskørsel – også på de linjer der er nødt til at udgå.


Du kan se bussernes køreplaner i de forskellige kommuner her.

Du kan også få hjælp til at finde offentlig transport fra dit hjem til etapen via trafikselskabernes fælles interaktive kort på www.transporttiltouren.dk.

Vejle Kommune har lavet et detaljeret interaktivt kort over blandt andet parkeringspladser og gangpassager.

Kilde: Vejle Kommune

2

Kolding Kommune

Foto: Knud Erik Christensen

Trafik

Hele ruten vil være spærret af i cirka fire timer inden for tidsrammen kl. 10 - 17, nogle tilkørselsveje vil også blive berørt, lige som busdriften vil blive omlagt. Det betyder, at du i dette tidsrum ikke kan krydse ruten i bil.

På de dele af ruten, hvor der er hegn, vil du dog stadig kunne krydse ruten til fods eller med cykel gennem særlige sluser. 

Lukningen og genåbningen af ruten vil ske rullende, og Kolding Kommune kan derfor ikke give præcise klokkeslæt. 

Hele ruten bliver ikke spærret af på én gang, men lukkes i tre etaper, efterhånden som feltet nærmer sig. 

 • Første strækning fra Ågårdsvej ved Egtvedvej til Skamlingsvejen ved Idyl/Stenderupvej lukkes ca. fra kl. 10:30 - 16:00.
 • Anden strækning fra Skamlingsvejen ved Idyl/Stenderupvej til Anslet Landevej ved Stubbum Landevej lukkes ca. fra kl. 11:00 - 16:30.
 • Tredje strækning fra Anslet Landevej ved Stubbum Landevej til Seggelund Hovedvej ved Stenskrovej lukkes ca. fra kl. 11:30 - 17:00.

Der vil blive åbnet for normal trafik hurtigst muligt, efter at tour-kortegen har passeret. Man skal dog regne med, at det vil tage tid at åbne for trafikken igen.

Privat transport

Offentlig transport

 • Kolding Kommune opfordrer til, at man lader bilen stå og i stedet tager de gratis busser.
 • Der vil være ændrede bustider på alle bybusser med undtagelse af få, da både Vejlevej og Buen er spærret hele dagen. Derfor er der i stedet lavet specielle Tour de France-køreplaner, der kan ses her.


Du kan også få hjælp til at finde offentlig transport fra dit hjem til etapen via trafikselskabernes fælles interaktive kort på www.transporttiltouren.dk.

Kolding Kommune har lavet et detaljeret interaktivt kort over blandt andet parkeringspladser og gangpassager.

Kilde: Kolding Kommune

3

Haderslev Kommune

Foto: VisitHaderslev

Trafik

 • Tour-ruten vil være lukket for al trafik fra klokken 11 til 17, og flere af tilkørselsvejene bliver også berørt. Det er derfor ikke muligt at køre på ruten eller krydse den i bil. På de dele af ruten, hvor der er hegn, vil du dog stadig kunne krydse ruten til fods eller med cykel gennem særlige sluser. 

Privat transport

 • Haderslev Kommune opfordrer til, at man lader bilen stå og i stedet går, cykler eller tager offentlig transport, der kører gratis hele dagen.
 • Hvis man alligevel kommer kørende i egen bil, henviser kommunen til de allerede eksisterende parkeringspladser, som kan ses på kortet her.


Offentlig transport

 • I forbindelse med Tour de France kører Veteranbanen Haderslev-Vojens gratis ture. Toget har plads til omkring 200 passagerer per tur, og det kræver ikke billet at køre med toget. 
 • Busserne er også gratis at tage, men køreplanerne er ændret.


Du kan også få hjælp til at finde offentlig transport fra dit hjem til etapen via trafikselskabernes fælles interaktive kort på www.transporttiltouren.dk.

Du kan se bussernes køreplaner i de forskellige kommuner her.

Haderslev Kommune har lavet et detaljeret interaktivt kort over blandt andet parkeringspladser og gangpassager.

Kilde: Haderslev Kommune

4

Aabenraa Kommune

Foto: Aabenraa Kommune

Trafik

 • Tour-ruten vil være lukket for al trafik fra klokken 12 til 18, og flere af tilkørselsvejene bliver også berørt. Det er derfor ikke muligt at køre på ruten eller krydse den i bil
 • På de dele af ruten, hvor der er hegn, vil du dog stadig kunne krydse ruten til fods eller med cykel gennem særlige sluser


Privat transport

 • Aabenraa Kommune anbefaler en række parkeringspladser, hvis man ankommer til ruten med egen bil. De kan ses på kortet her.
 • Vær opmærksom på, at der er parkeringsforbud flere steder i byen. Områderne med parkeringsforbud kan du ligeledes se på kortet her. 


Offentlig transport

 • Busserne er gratis at køre med, men ruterne er lagt om. 
 • Der kommer ikke decideret shuttlebusser på dagen, men der kommer en ordning, der ligner. Linje 1 kører fra Rødekro St. over varmeværket, sygehuset og Løgumklostervej til Jernbanegade og retur - afgang hvert 20. minut hele dagen.
 • Alle øvrige busruter kører som normalt indtil kl. 12.00 og efter kl. 18.00. Og det er hele dagen gratis at køre med alle regionale ruter og bybussen, der både betjener Rødekro St. og den store parkeringsplads ved varmeværket.


Du kan også få hjælp til at finde offentlig transport fra dit hjem til etapen via trafikselskabernes fælles interaktive kort på www.transporttiltouren.dk.

Du kan se bussernes køreplaner i de forskellige kommuner her.

Aabenraa Kommune har lavet et detaljeret interaktivt kort over blandt andet parkeringspladser og gangpassager.

Kilde: Aabenraa Kommune

5

Sønderborg Kommune

Foto: Line Sahl, TV SYD

Trafik

 • Tour-ruten vil være lukket for al trafik fra klokken 12 til 18, og flere af tilkørselsvejene bliver også berørte. Det er derfor ikke muligt at køre på ruten eller krydse den i bil.
 • På de dele af ruten, hvor der er hegn, vil du dog stadig kunne krydse ruten til fods eller med cykel gennem særlige sluser

Privat transport

 • Sønderborg Kommune anbefaler, at man i videst muligt omfang går, cykler og tager offentlig transport til og fra ruten.
 • I Sønderborg Kommune er der gjort plads til over 20.000 parkeringspladser på fire store parkeringsområder, der ligger tæt på Sønderborgmotorvejen/hovedvej 8. Parkeringspladserne kan bookes gratis her.
 • Der vil være handicap-pladser flere steder i Sønderborg. De kan ses her ved at trykke på 'Handicapområder og -parkering'.


Offentlig transport

 • Alle busser er gratis at køre med søndag 3. juli. Vær opmærksom på, at busstationen i Sønderborg midlertidigt flytter adresse til Ingolf Nielsens Vej ved P3 (Sønderborg N).
 • Fra parkeringsområderne i Ragebøl (P2), Sønderborg N (P3) og Glansager (P4) kører der gratis shuttlebusser fra kl. 8 til 21 til og fra Sønderborg centrum, tæt på ruten eller tæt på målområdet.
 • Der kører også shuttlebus fra parkeringsområdet Nybøl (P1), men kun frem til ca. kl. 13 og igen fra kl. 18 til 21.
 • Shuttlebussen er ikke velegnet for kørestolsbrugere, barnevogne og lignende. Hunde må ikke medbringes (førerhunde undtaget).
 • DSB kører søndag den 3. juli med ekstra ankomster og afgange til stationerne i Gråsten og Sønderborg. DSB anbefaler, at man køber billet i forvejen.


Du kan også få hjælp til at finde offentlig transport fra dit hjem til etapen via trafikselskabernes fælles interaktive kort på www.transporttiltouren.dk.

Du kan se bussernes køreplaner i de forskellige kommuner her.

Sønderborg Kommune har lavet et detaljeret interaktivt kort over blandt andet parkeringspladser og gangpassager.

Kilde: Sønderborg Kommune

Herunder kan du se en tidstabel med omtrentlige ankomsttidspunkter for reklamekaravanen og feltet. Start og målbyer og stigninger er markeret med fed.

StedCa. tidspunkt karavaneCa. tidspunkt  ryttereKm. kørt fra startKm. tilbage til mål
Vejle11:1513:150182
Hørup11:2513:246,8175,2
Jelling11:3213:3112170
Fårup Sø11:3613:3514,7167,3
Jennum11:3913:3816,9165,1
Slelde11:4213:4119,2162,8
Østengård11:4413:4220162
Vejle11:4713:5222,5159,5
Côte de Koldingvej11:5413:5227,3154,7
Nørre Vilstrup12:0013:5831,4150,6
Jerlev12:0314:0133,9148,1
Ødsted12:0714:0536,6145,4
Gravens12:1714:1543,8138,2
Ågård12:1914:1644,6137,4
Vester Nebel12:2414:2148,1133,9
Kolding12:3314:3054,7127,3
Agtrup12:5014:4666,4115,6
Binderup12:5414:4969,3112,7
Grønninghoved12:5814:5472,5109,5
Sjølund13:0014:5573,5108,5
Vejstruprød13:0214:5775,1106,9
Hejls13:0615:0177,9104,1
Hejlsminde13:1015:0580,5101,5
Hejlsminde Strand13:1115:0681,3100,7
Côte de Hejlsminde Strand13:1315:0882,899,2
Stubbum13:1615:1185,196,9
Aller13:1915:1487,294,8
Christiansfeld13:2415:1890,591,5
Skovbølling13:3515:2897,984,1
Haderslev13:4115:3410280
Nørre Vilstrup13:5115:44109,372,7
Sønder Vilstrup13:5315:46110,771,3
Diernæs Strand14:0015:53115,666,4
Diernæs14:0215:54116,865,2
Sønderballe14:0615:58119,962,1
Sønderballe Strand14:0816:00120,961,1
Genner Strand14:0916:01121,560,5
Côte de Genner Strand14:1116:03123,358,7
Genner14:1216:03123,858,2
Bodum14:1816:0912854
Stollig14:2316:15131,950,1
Jørgensgård Skov14:2616:17133,848,2
Aabenraa14:2916:20135,846,2
Styrtom14:3516:26140,241,8
Hostrupskov14:3716:28141,640,4
Felsted14:4916:39149,732,3
Gråsten15:0216:52159,322,7
Nybøl15:1217:01165,716,3
Bøffelkobbel15:1417:04167,714,3
Dybbøl15:2017:09171,510,5
Sønderborg (entré)15:2017:09171,910,1
Sønderborg (mål)15:3517:231820