Haderslev klæder byen i gul og rød til Tour de France-fejring

Alle i Haderslev Kommune har fået gul feber af iver over det kommende løb i landsdelen og har lagt sig i selen for, at alt spiller.

Tour de France står for døren, og om 18 dage kommer 176 cykelryttere til Syd- og Sønderjylland, så i disse dage arbejdes der hårdt hos både kommuner og frivillige for at blive klar til verdens største cykelløb.

Rundt om i landsdelen kan man allerede nu se store og små Tour de France referencer langs tredje etape, som for eksempel galvmaleriet i Jerlev, det prikkede hus og Kong Christian den X's Bro klædt i tour-farver.

Det 19 meter høje hvide vandtårn i Haderslev fra 1952 er ingen undtagelse, for det er netop ved at få en overhaling med 16 bjergprikker, så det er klar til touren.

Forvandlingen af det hvide vandtårn har Lars Madsen, der er skiltemager i Haderslev, taget på sig. 

- Jeg synes, det er så spændende, for det er ikke bare lige at dekorere en bil, som vi laver rigtig meget af til hverdag, fortæller han. 

9F4B6A5B-431E-46C7-BA75-786DF709B8C9.jpeg

Stor opbakning til touren

Forberedelserne har efterhånden stået på nogen tid i Haderslev, og det er ikke kun kommunen, der er ramt af den gule feber, men også borgerne. 

- I Hoptrup, Marstrup og Diernæs er tre borgerforeninger frivilligt gået sammen for at arrangere den gule fest, siger Christian Haugk, der er Kultur-, fritids- og landdistriktschef i Haderslev Kommune, og fortsætter:

- Det er ikke noget, vi har fået dem til, det sker kun, fordi borgerne i Haderslev Kommune er fyldt af af engagement og virkelyst. 

En stor indsats

5 timers arbejde. Så lang tid tog det Lars Madsen og en kollega at klæde vandtårnet i de røde prikker, der der symboliserer Tour de France' bjergtrøje.

Der er stadig opgaver på listen, inden kommunen er helt klædt på til turen, men Christian Haugk er ikke i tvivl om, at de når i mål til den 3. juli. 

- Det er kæmpe stort, og vi gør os enormt umage, og sammen med borgere, virksomheder og butikker i kommunen skal vi nok lykkedes.

Christian Haugk, Kultur-, fritids- og landdistriktschef, Haderslev Kommune, er stolt over, at borgerne i kommunen bakker op om Touren.
Christian Haugk, Kultur-, fritids- og landdistriktschef, Haderslev Kommune, er stolt over, at borgerne i kommunen bakker op om Touren.

Kommunerne har forud for Touren forpligtet sig til at bruge mindst 600.000 kroner på at lave forskellige aktiviteter i forbindelse med det store løb. 

Tredje etape af den danske tour rute går gennem både Vejle, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg Kommuner, hvor etapen ender, og som dermed bliver sidste danske stop for tour-rytterne, inden de flyver til Frankrig for at cykle videre.