Uden coronapas kan medarbejdere i Region Syddanmark hjemsendes uden løn

Medarbejdere i Region Syddanmark skal kunne fremvise et gyldigt coronapas på arbejde. Uden coronapas kan de hjemsendes uden løn.

Fra 3. december skal alle ansatte i Region Syddanmark kunne fremvise coronapas, når de møder på arbejde.

- Der vil ikke stå nogen og kontrollere coronapas, men man skal kunne fremvise et gyldigt, hvis man bliver spurgt. Og så er det op til de enkelte afdelinger at indføre forskellige tiltag, siger Jane Kraglund, der er regionsdirektør.

quote

Jeg har stor tillid til vores medarbejdere, så jeg tror ikke, det bliver nødvendigt at lave sanktioner.

Jane Kraglund, regionsdirektør, Region Syddanmark

25. november vedtog Folketinget "lov om arbejdsgivers adgang til at pålægge lønmodtagere forevisning af coronapas, test for covid-19 m.v.". Coronapasset vil være et krav for de ansatte, så længe corona kategoriseres som samfundskritisk sygdom.

Tillid til de ansatte

Region Syddanmark har valgt at indføre coronapas af flere årsager.

- Vi vil passe bedst muligt på både ansatte og patienter. Mange af vores medarbejdere har jo arbejde på hospitaler rundt omkring, siger Jane Kraglund.

Hvis ansatte nægter at vise coronapas eller ikke har et gyldigt, kan man blive sendt hjem uden løn, indtil det er muligt at fremvise et gyldigt coronapas. Og efterkommer ansatte så ikke pålægget, vil der kunne iværksættes ansættelsesretlige sanktioner.

- Men vi er meget pragmatiske, og de ansatte har været vant til at blive testet siden starten af corona, siger hun og tilføjer:

- Jeg har stor tillid til vores medarbejdere, så jeg tror ikke, det bliver nødvendigt at lave sanktioner.