Han havde tegnet syv livsforsikringer på sin kone, da hun på mystisk vis døde – nu vil han arve hendes millioner

Kvinden druknede i en swimmingpool i et sommerhus. Hendes mand har været tiltalt for drab på hende, men kunne ikke dømmes.

Den britiske millionarving Paula Leeson døde under mystiske omstændigheder i et sommerhus i Sydvestjylland i 2017.

Nu kæmper kvindens familie ved en civil sag i Storbritannien for at få kvindens mand kendt skyldig i dødsfaldet, så han ikke kan få adgang til hendes arv.

Ifølge BBC skønnes arven at være på 4,4 millioner pund (38,42 millioner kroner).

Paula Leeson druknede i en swimmingpool med lav dybde i et sommerhus i Nørre Nebel ved Varde, hvor millionarvingen og hendes mand var på sommerferie i juni 2017.

- I sin kerne er vores påstand, at Paula må have været bevidstløs, da hun ramte vandet, ellers ville hendes naturlige reaktion have været at rejse sig op for at redde sig selv, siger Lesley Anderson ifølge BBC.

Hun er advokat for Paula Leesons familie i det civile søgsmål mod den afdøde kvindes 50-årige mand. Civilsagen startede i denne uge ved High Court i Manchester.

Syv livsforsikringer

Den 50-årige stod i marts 2021 tiltalt for drab på den 47-årige kvinde ved retten i Manchester.

Han er tidligere dømt for bedragerier mod kvinder, og han havde blandt andet tegnet syv hemmelige livsforsikringer på Paula Leeson. Desuden var han i dyb personlig gæld, da hans kone druknede.

- Motivet for at drukne hende var det ældste og mest simple. Det var økonomisk, sagde anklager David McLachlan ved retssagen i 2021.

Men dommeren i Manchester slog dengang fast, at der ikke var beviser nok til at dømme ham for drab – selv om drab ifølge dommeren var den mest sandsynlige dødsårsag.

Dommeren afbrød sagen mod den 50-årige, efter to danske retsmedicinere havde vidnet ved retten i Manchester.

- Vi sagde i obduktionserklæringen dengang, at man ikke kunne udelukke vold fra en anden person. Men vi vurderede også, at de skader, vi havde fundet på hendes hals, kunne være opstået ved bjærgning, siger den ene af dem, Peter Mygind Leth, der er professor i retsmedicin ved Syddansk Universitet, i dag til TV 2.

Dømt i 32 sager i tre lande

Nu har kvindens familie anlagt en civil sag. Ifølge Manchester Evening News med det formål at få en dommer til at afsige en kendelse om, at den 50-årige dræbte Paula Leeson, så han ikke kan nyde godt af hendes millionformue.

- Vi hævder, at det der skete her, var et drab med henblik på berigelse. Den systematiske oprettelse af forsikringsordninger var foretaget bevidst.

- Det her var i hans tanker siden 2013, og det var derfor, han planlagde det, der skete i Danmark, sagde Lesley Anderson mandag i retten i Manchester ifølge New Zealand Herald, som dækker sagen, fordi den 50-årige er fra New Zealand.

Hun fortalte også retten, at den 50-årige tidligere er dømt i 32 sager i tre lande i løbet af 15 år – og at hans tidligere kone og deres barn døde ved en brand i deres bolig.